Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Biträdande enhetschef Centrala teamet barn- och elevhälsa

Diarienr: UBN-2023-01426
Arbetsplats: Enhet centrala teamet, avdelning barn- och elevhälsa
Förvaltning: Utbildningsförvaltningen
Publicerad: 2023-03-10

Sista ansökningsdag:2023-04-02

Vill du var med och bygga upp framtidens barn- och elevhälsa? Vi är en erfaren, prestigelös och ny ledningsgrupp med god samverkan. Vi ser avdelning för barn- och elevhälsa som en helhet och verkar för det gemensamma bästa även om respektive enhet har tydliga uppdrag och ansvar. Hos oss är det viktigt att du kan finna trygghet och arbetsglädje.

Avdelning för barn- och elevhälsa ansvarar för att säkerställa alla barns och elevers rätt till en god förskole- och skolgång med stöd, anpassningar och särskilda insatser utifrån ett hälsoperspektiv. Det huvudsakliga uppdraget är att stötta alla skolformerna (för-, grund-, grundsär-, gymnasiesär- och gymnasieskolan) i deras arbete med att ge stöd till barn och elever som har svårigheter att nå målen för sin utbildning och i vår organisation samlas dessa uppdrag i ett 0–20 års perspektiv.

Inom avdelningen finns två enheter, Centrala teamet och Enheten för elevnära insatser.

Ditt uppdrag
Som biträdande enhetschef är du tillsammans med enhetschef med i arbetet att utveckla enheten Centrala teamet inom avdelningen för barn och elevhälsa. Enheten ska ge stöd till alla skolformer, i perspektivet 0-20 år, genom konsultation, utredning, bedömning och fortbildning. Biträdande enhetschef har fokus mot barns utveckling och lärande i förskolan, men ska även ge stöd till grund- och gymnasieskolan samt grund- och gymnasiesärskolan i deras främjande och förebyggande arbete. I uppdraget ingår även att utvärdera insatser som enheten gör på uppdrag av utbildningsnämnden. Avdelningen arbetar med att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet i syfte att synliggöra kvalitet och likvärdighet, vad vi gör, varför och vad det leder till. Vi söker dig som vill fortsätta driva detta arbete framåt tillsammans med enhetschef och andra kollegor inom avdelningen.

Enheten har ett samordningsansvar för de insatser som ligger under Hälso- och sjukvårdslagen och arbetar bland annat med framtagandet av Patientsäkerhetsberättelsen med kommunen som vårdgivare. Ett arbete som du som biträdande enhetschef är delaktig i.

För de cirka 15 medarbetare med olika professioner som arbetar med stöd till förskolan har du som biträdande enhetschef personalansvar och ansvar för att leda arbetet. Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat HR, kommunikation och IT.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som rektor eller av annat lednings- och utvecklingsarbete som bedöms som relevant för tjänsten. Du har examen från högskoleutbildning med pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Rektorsutbildning samt utbildning som specialpedagog eller annan utbildning som är adekvat för att leda inom elevhälsan är meriterande.

Vi ser att du har arbetat med elevhälsans processer och att du har erfarenhet av arbete med barn och elever i behov av särskilt stöd. Du har även erfarenhet av att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra kvaliteten i HSL inom elevhälsan.

Kunskap om skollagen och övriga styrdokument är en förutsättning för tjänsten samt att du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Vi ser även att du har goda IT-kunskaper.

Erfarenhet av personalansvar och av systematiskt arbetsmiljöarbete är meriterande. Det är även en fördel om du har erfarenhet av ledning för verksamheten som används för att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra verksamhetens kvalitet.

Du har en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har även lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vi ser att du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt att du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Malin Sandlund, tillträdande enhetschef centrala elevhälsan, 018- 727 50 16
Viktor Engström, avdelningschef barn- och elevhälsa, 018- 726 05 62

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Jessica Ededal, HR-Specialist, 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Sveriges Skolledare, Johanna Wallin, 018-727 63 21 och Anders Ekegärd, 070-824 87 81

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare