Beredskapssamordnare till enheten för krisberedskap och civilt försvar

Beredskapssamordnare till enheten för krisberedskap och civilt försvar

Diarienr: KSN-2023-00812
Arbetsplats: Enheten för krisberedskap och civilt försvar
Förvaltning: Kommunledningskontoret
Publicerad:2023-03-10

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Har du erfarenhet av krisberedskap och civilt försvar? Vill du samordna kommunens arbete med dessa frågor? Då vill vi att du tittar hit! Vi söker dig som är analytisk och ser frågor i det större perspektivet. Är det du? Skicka in din ansökan redan idag!

Avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap svarar för samordning och stöd i processer rörande bland annat personsäkerhet, trygghetsfrågor, försäkringsfrågor, arbete mot organiserad brottslighet och annat brottsförebyggande arbete samt krisberedskap och civilt försvar. Tillsammans med kommunala förvaltningar och bolag verkar vi för samordnade och effektiva säkerhetslösningar såväl för kommunala verksamheter som för allmänheten.

Enheten för krisberedskap och civilt försvar ansvarar för frågor rörande dessa områden, exklusive säkerhetsskydd som hanteras i en separat funktion direkt under avdelningschefen. Till området hör utredningar, utvecklingsuppdrag, utbildningar, övningar, samordning av konsultuppdrag inom området, medverkan i länsstyrelsens nätverk och kontakter med olika andra myndigheter. Avdelningen är placerad i kommunledningskontoret men arbetar med uppdrag i hela kommunen. Många utvecklande möten och insyn i andras verksamheter är därför ett berikande inslag och lyfts ofta fram av medarbetarna som något särskilt positivt.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att samordna kommunens arbete med krisberedskap och civilt försvar, bedriva utredningar samt planera och genomföra utbildningar och övningar inom området. Det ingår även att driva utvecklingsuppdrag i samverkan med myndigheter och andra aktörer. Säkerhetsskydd och signalskydd är andra uppgifter.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med krisberedskap och civilt försvar. Har du erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och signalskydd samt i krisledningsstab är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha genomfört utredningar samt planera, genomföra och följa upp utbildningar och övningar. Det är också en fördel om du har arbetat inom offentlig verksamhet. Arbetet kräver goda kunskaper i Office 365. Vi ser också gärna att du har goda kunskaper om signalskydd, tillämpning av säkerhetsskydd samt planering för totalförsvaret.

Som person är du analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv och du samarbetar bra med andra människor. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Stefan Unnevall, enhetschef, 018-727 12 86.

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://uppsala.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.