Systemadministratör till Olink i Uppsala

Systemadministratör till Olink i Uppsala

Nu söker vi en erfaren systemadministratör till Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin.

Olink är nu inne i en expansionsfas och behöver därför förstärka IT-avdelningen med bland annat en senior systemadministratör. Kontoret är beläget centralt i Uppsala.

Rollbeskrivning
Du kommer till ett positivt och framåtriktat team av systemadministratörer som arbetar flexibelt och värdesätter lagandan högt. I rollen kommer du att förvalta Olinks IT-miljö i takt med de snabbt ökade kraven på systemen både inifrån verksamheten och från externa kunder.

Arbetet innefattar installation, konfigurering, underhåll och administration av klienter, servrar, NAS och databaser i en blandmiljö bestående av Windows och Linux servrar samt Windows och Mac klienter. Du kommer att vara med och utveckla Olinks IT system och processer för att förbättra och effektivisera arbetssätt, öka säkerheten och hantera växande datamängder.

Som anställd hos Olink blir du erbjuden fina förmåner samtidigt som du får arbeta på ett företag vars produkter bidrar till att förbättra människors liv.
  Vem du är
  Vi söker dig med lång erfarenhet av systemadministration och gärna från en global verksamhet. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

  Du besitter mycket goda kunskaper inom:
  • Active Directory / Azure Active Directory
  • Windows Server 2016/2019
  • Storagelösningar (Dell EMC, HPE Apollo, NAS, NetApp)
  • Office 365 administration
  • MS Endpoint Manager, Intune, AutoPilot MDM
  • Nätverkskonfiguration och brandväggar
  • Powershell
  Meriterande för tjänsten:
  • Erfarenhet av process- och systemutveckling.
  • Erfarenhet av systemförvaltning (PM3)
  • Erfarenhet av databaser (Microsoft SQL Server)
  • Erfarenhet av Linux
  • Erfarenhet av Vmware
  • Erfarenhet av Backup & Recovery (Veeam)
  • Erfarenhet av identitetstjänster, exempelvis Okta, Azure AD
  • Amazon AWS
  • Erfarenhet inom ärendehantering
  • Erfarenhet av Change management
  • Erfarenhet av arbete i en labnära miljö
  Som person tycker du om problemlösning och hanterar snabbt förändrade omständigheter på ett effektivt sätt. Vidare är du ansvarstagande och drivande. Arbetet innebär nära samarbete med våra kollegor världen över, vilket gör att det är viktigt med en social och kommunikativ förmåga.

  Om företaget
  Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

  Vår teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 3000 biomarkörer på samma gång, i endast några få µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

  Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag. Olink erbjuder nu dessutom kunder möjligheten att använda teknologin på sina egna labb med hjälp av kit och träning i hur tekniken ska användas.

  Vi har i dag kontor och service-labb i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på www.olink.com.

  Ansökan
  I denna rekrytering har Olink valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 070 767 5229. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut 2023-01-31. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

  Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

  Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat

  Varmt välkommen med din ansökan!

  För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

  TITEL: Systemadministratör till Olink i Uppsala
  Mer info
  Område Uppsala stad
  Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 31 jan 2023 (4 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.