Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Ekonomi- och redovisningschef till Uppsala Akademiförvaltning

Ansök nu
Uppsala Akademiförvaltning (UAF) söker en Ekonomi- och Redovisningschef för att leda vår ekonomiavdelning. Vår nuvarande redovisningschef kommer att gå ner i tid och lämna över till dig som vill bli ansvarig för att säkerställa att vi har korrekt och tillförlitlig redovisning samt att vår ekonomiavdelning arbetar effektivt och proaktivt för att stödja verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du leder, styr och utvecklar ekonomiavdelningen inom Uppsala Akademiförvaltning. I ditt ansvarsområde ingår ekonomifunktionen, den löpande redovisningen och ekonomisk uppföljning. Därtill är du en partner till VD samt medlem i ledningsgruppen där du proaktivt stöttar i problemlösning och förbättringsarbete. Då det är en mindre arbetsplats ingår även viss del IT- och lokalfrågor i din roll. Dina arbetsuppgifter blir breda men innefattar:
  • Personalansvar för 6 personer
  • Löpande bokföring, bokslutsarbete, årsredovisningar avstämningar och dokumentation
  • Momsredovisning, inkomstdeklarationer och skatteberäkningar
  • Analys och resultatrapportering till ledningsgrupp och styrelse
  • Budgetarbete och budgetrapportering
  • Finansieringsfrågor samt investeringar
  • Implementera och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
  • Leda och driva utvecklingsfrågor inom ansvarsområdet (intern kontroll, moms, skatt, redovisningsprinciper m.m.)
  • Bidra i arbetet med affärsplaner och strategiutveckling
Din bakgrund
Vi söker dig med akademisk utbildning inom företagsekonomi med mycket goda kunskaper inom kvalificerad redovisning. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som redovisningschef eller revisor.

I grund och botten är du en trygg ekonom med stort engagemang och garanten för att den legala redovisningen fungerar. Nu är du redo för att ta din kunskap och erfarenhet för att vara med och bidra i att utveckla hela UAF's verksamhet.

Som person är du samarbetsorienterad, bra på att skapa förtroende och bibehålla goda relationer. Du är kommunikativ, social och en stöttande ledare som ger dina medarbetare utrymme att växa och ta egna ansvar. Självklar är du även noggrann, arbetar strukturerat och är analytiskt lagd.

För rollen krävs mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du redan har erfarenhet av personalansvar men det kan också vara ditt nästa naturliga steg!

Ansökan
I den här rekryteringen har Uppsala Akademiförvaltning valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Ezitis Holmström, 076 647 16 57. Sista ansökningsdag är 2023-06-08, ansök gärna så snart som möjligt då tjänsten tillsätts löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Om Uppsala Akademiförvaltning
Uppsala Akademiförvaltning förvaltar stiftelser anknutna till Uppsala universitet, en verksamhet med en historia som sträcker sig ända till 1600-talet. Uppsala Akademiförvaltning förvaltar kapital, skog, fastigheter och gårdar för motsvarande 13 miljarder kronor. UAF drivs utan privat vinstintresse där all avkastning går till forskning och studier vid Uppsala universitet. På det centralt belägna kontoret i Uppsala arbetar 25 personer.

Läs mer på www.uaf.se

TITEL: Ekonomi- och redovisningschef
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare