Redovisningsansvarig

Redovisningsansvarig

Sh bygg söker initiativtagande Redovisningsansvarig till central roll

Brinner du för redovisning och vill arbeta i en affärsnära roll där du får vara med och påverka på såväl operativ som strategisk nivå? Vill du göra detta tillsammans med fantastiska kollegor i ett anrikt företag med stark företagskultur - Välkommen med din ansökan!

Som redovisningsansvarig har du ett samordnande ansvar för frågor relaterade till löpande bokföring, skatt och moms samt reskontror och bokslut. Du ansvarar för planering och supporterar i periodbokslut och årsbokslut samt kvalitetssäkrar årsredovisningar tillsammans med Ekonomichefen. Vidare kommer du löpande arbeta med att dokumentera, förbättra, effektivisera och digitalisera processer utifrån angivna krav, riktlinjer och förväntningar.

Du rapporterar till bolagets ekonomichef och blir en viktig del av ekonomifunktion som idag består av 7 personer. Tillsammans med 3 medarbetare inom ekonomiavdelningen driver och utvecklar du redovisningsarbetet. Du coachar och arbetsleder i frågor rörande löpande bokföring, skatt och moms samt reskontror och bokslut. Koncernredovisning är en viktig del av beslutsprocessen varför det är en fördel om du har intresse av det.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du som person är öppensinnad, initiativ- och ansvarstagande. Du trivs med att jobba såväl självständigt som i team, då uppgifterna du har kommer att medföra både eget ansvar och arbete ensam men även flera projekt och uppdrag ihop med andra nyckelpersoner inom företaget. För att lyckas i rollen som redovisningsansvarig krävs det att du är noggrann, strukturerad, ansvarsfull och har förmågan att se helheten i redovisningen. Dessutom måste du ha både breda och djupa redovisningskunskaper samt vara uppdaterad i aktuella regelverk för att kunna supportera verksamheten att fatta rätt ekonomiska beslut. För att trivas i denna roll vill du ha en varierad vardag med dels operativt ansvar, dels med delar som är strategiska och utvecklande projekt. Du trivs i ett säljande företag som drivs av entreprenörsanda och starka värderingar.

Vad kan du?

Vi tror att du har:
  • Akademisk utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig
  • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete
  • Erfarenhet av koncernredovisning
Vi ser det som meriterande om du även har:
  • Erfarenhet av att arbetsleda team
Vi har verksamhet med kontor på fyra olika orter, resor mellan våra kontor och arbetsplatser kommer att förekomma mer eller mindre frekvent varför körkort är ett krav.

Om Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Din ansökan vill vi ha senast den 15 februari 2023. Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen till Sh bygg - Vi tar ansvar.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.shbygg.se/
Sista ansökningsdag 15 feb 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om oss

Visionen är vår ledstjärna, hur vi vill vara - inåt och utåt. Sh bygg ska vara hållbart; ekonomiskt, socialt och miljömässigt. På så vis frodas företaget, medarbetarna, kunderna, leverantörerna och omvärlden. Att spegla vår tid och hjälpa till att gå mot framtiden är den utmaning vi vill arbeta med! Vårt mål är att vara det mest attraktiva entreprenadföretaget - för våra medarbetare, kunder, leverantörer och samhället vi verkar i. För mer information välkomnar vi dig till https://www.shbygg.se/