Hoppa till innehåll
Ansök nu
Är du en självständig och trygg controller och/eller revisor? Har du ett stort driv och är sugen på nya utmaningar? Vill du göra detta tillsammans med fantastiska kollegor i ett anrikt företag med stark företagskultur - Då kan vi ha rätt uppdrag för dig!

Arbetsuppgifter
I rollen som Controller har du följande huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för sammanställandet av analys/uppföljning samt avrapportering av koncernens tertial och årsbokslut till Ekonomichef och VD.
  • Ansvarig för sammanställandet av den finansiella delen av koncernens prognoser och budget.
  • Supportera koncernens Affärsområden i analys/uppföljning av deras verksamhet, exempelvis rörande projekt, omkostnadsanalyser samt investeringskalkyler.
  • Driva och vidareutveckla effektiviserings- och processförbättringar samt agera proaktivt för att stödja verksamheterna i deras finansiella rapportering.
  • Hantera och koordinera kravställande information som krävs för bokslutet för de olika bolagen inom koncernen tillsammans med Redovisningschefen.
  • Stötta redovisningsteamet i granskningen av moms och annan lagstadgad rapportering
  • Utföra ad hoc-analyser som Ekonomichefens högra hand
Du rapporterar till bolagets ekonomichef och blir en viktig del av ekonomifunktion som idag består av 7 personer. Tillsammans med övriga medarbetare inom ekonomiavdelningen driver och utvecklar du arbetet till att bli proaktivt.

Vem är du?
För att lyckas i rollen krävs att du är självgående och kan agera proaktivt i en händelserik organisation. Du är trygg i dig själv och tar gärna på dig nya utmaningar som du inte tidigare har erfarenhet ifrån. För att trivas i rollen bör du uppskatta en entreprenörskultur och det är viktigt att du kan behålla lugnet när tempot ökar. Det är viktigt att du är prestigelös och kan ta dig an olika typer av arbetsuppgifter inom ekonomiavdelningen med engagemang och nyfikenhet. Du är analytisk, noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Du är mycket lösningsorienterad, engagerad och drivs och motiveras av att arbeta mot deadlines. Du har ett ständigt förbättringsfokus och är intresserad av att utveckla processer och rutiner. Som person är du en självständig och ansvarstagande lagspelare som trivs att arbeta tillsammans.

Vad kan du?
Vi söker dig som har en ekonomutbildning på universitets-, eller högskolenivå och har flera års erfarenhet från en liknande roll med finansiell och affärsmässig controllerverksamhet. Du har goda kunskaper i Excel och har ett stort intresse för relevanta systemstöd såsom exempelvis Power BI. Meriterande för tjänsten är erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen likaså insikt i successiv vinstavräkning.

Vi har verksamhet med kontor på fyra olika orter, resor mellan våra kontor och arbetsplatser kommer att förekomma mer eller mindre frekvent varför körkort är ett krav.

Om Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Din ansökan vill vi ha senast den 15 juli 2023.

Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 juli 2023 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi bygger framtid. I snart 100 år har vi satsat på långsiktigt och ansvarsfullt byggande. Som ett av Sveriges absolut äldsta familjeägda entreprenadföretag är vi på Sh bygg, sten och anläggning stolta och tacksamma över förtroendet att få vara med och bygga din framtid.

Visionen är vår ledstjärna, hur vi vill vara – inåt och utåt. Sh bygg, sten och anläggning ska vara hållbart; ekonomiskt, socialt och miljömässigt. På så vis frodas företaget, medarbetarna, kunderna, leverantörerna och omvärlden. Att spegla vår tid och hjälpa till att gå mot framtiden är den utmaning vi vill arbeta med! Vi är det mest attraktiva entreprenadföretaget – för våra medarbetare, kunder, leverantörer och samhället vi verkar i. Vi ska vara förstahandsvalet för våra kunder och blivande medarbetare. På så vis har vi förutsättningar för att vara socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbara på lång sikt.

För mer information välkomnar vi dig till https://www.shbygg.se/

Välkommen till Sh bygg, sten och anläggning – Vi tar ansvar

Liknande jobb