Hoppa till innehåll
Lernia logotyp

Business controller i Uppsala

Ansök nu
Som Controller är du en nyckelspelare . Vi söker dig som jobbar som controller idag, men är nyfiken på att bli en del av ett stort internationellt företag, fullt med visioner och framåtanda!

Arbetsuppgifter

Som business controller kommer du att ansvara för stöd till produktionen i Uppsala. Du kommer samla in och analysera finansiell data och komma med rekommendationer till chefer. I ditt team arbetar du tillsammans med en ekonomichef och ett operativt team för att utveckla den årliga budgeten. Baserad på tillhandahållen analys av resultat samt identifierad & spårade nyckeltal kommunicerar du och ger råd till ledningsgruppen om risker och möjligheter samt rekommenderar åtgärder. I rollen ska du även bidra till att förbättra effektiviteten och prestanda samt tillhandahålla finansiell information av hög kvalitet. I rollen ingår det även att hantera produktionens månatliga uppskattningar och slutprocesser för månadsslutet. I arbetsuppgifterna ingår det även att stötta i de årliga framtagandet av SPC (Standard production cost).

Formell kompetens
  • Kandidatexamen inom ekonomi
  • Minst 3-5 års erfarenhet av att jobba som business controller
  • God kunskap i svenska och engelska
  • Erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem
  • Mycket god kunskap inom Excel
Meriterande kompetens
  • Tidigare erfarenhet av supply chain ekonomi, helst inom ekonomisk produktion
  • Grundläggande förståelse av SOX och GAAP
Personliga egenskaper

Vi ser att du är bra på problemlösning och tar till dig nya idéer snabbt. Du är även bra på att kommunicera komplex ekonomisk information både skriftligt och muntligt och kan göra den lätt att förstå. För att trivas i rollen behöver du vara trygg i dig själv och din yrkesroll samt bekväm i att leverera även svåra meddelanden till chefer. Givetvis har du hög etik och moral, ditt beslutsfattande och agerande.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Heltid/Uppsala

Tillträdesdag

Enligt ö.k, du inleder din anställning med en visstidsanställning som för rätt person kommer övergå i en tillsvidareanställning

Information

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:

petra.herniksson@lernia.se

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får ca 15 000 personer jobb via oss på Lernia. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Företaget är ett globalt företag verksamt inom life-science.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare