Teknisk utesäljare

Teknisk utesäljare

ITEMS är i en expansiv och utvecklande fas och söker nu en driven säljare för Sveriges östra marknad. Vi är ett företag med utpräglad familjär känsla där rätt person kommer att ha goda utvecklingsmöjligheter. Är du serviceinriktad, har ett tekniskt intresse och trivs i mötet med kunden? Då är denna tjänst för dig!

Som teknisk säljare hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att driva och utveckla affärerna till våra kunder. I rollen förväntas du etablera goda och långsiktiga relationer till våra kunder samt skapa lönsam försäljning. Du tar ansvar för att förstå kunderna och deras behov samtidigt som du skapar efterfrågan och kunskap kring våra produkter och lösningar. I rollen ingår även att utföra produktdemonstrationer och delta på mässor och andra kundaktiviteter. I kundbearbetningen söker du själv prospekt att bearbeta och bokar besök hos relevanta företag samt arbetar för att få dessa att bli köpande kunder.

Tjänsten innebär ca 50 övernattningar per år. Det geografiska området omfattas i huvudsak av norra delen av Stockholm, Västmanland, Uppland och Gästrikland.

Om dig

Vi söker dig som har teknisk bakgrund och kompetens inom instrumentering för industrin. Har du erfarenhet från försäljning inom liknande områden ser vi det som meriterande. Kanske jobbar du praktiskt idag men söker en ny utmaning och vill arbeta med försäljning?

Som person är du social, förtroendeingivande och målmedveten. Du har höga ambitioner och en stark drivkraft. Självklart har du ett affärsmässigt och professionellt agerande och trivs i mötet med kunden. För att lyckas och trivas i rollen ser vi också att du är van att arbeta självständigt, du planerar och utvecklar dina arbetsuppgifter samt driver dina egna processer framåt.

Du är van användare av MS Office och har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Då tjänsten innebär resor är B-körkort ett krav.

Om oss

På ITEMS får vi saker att hända - varje dag, sedan 2001. Vi har produkter för verksamheter inom bland annat raffinaderier och processindustri, vilka är spännande branscher som just nu är mitt i en omställningsfas mot det fossilfria samhället.

Items har också produkter för gasindustrin, såsom biogas och fordonsgas. Många av våra kunder är OEM-kunder inom flera olika branscher vilket ger oss möjligheten till en bred kundmix. Vätgas är ett annat intressant område med stor potential där vi också medverkar. Vi är specialiserade på rostfria ledningskomponenter och erbjuder ett brett utbud av olika lösningar och representerar ett antal tunga aktörer som exempelvis:
  • Parker
  • Tescom
  • Eaton MTL
  • Alleima
  • Oasis
Även om vi har ett mycket stort och kvalitativt sortiment av industrikomponenter så är det kanske våra "mjuka komponenter" som är de mest utmärkande för oss på Items. Med det menar vi vår kompetens och vårt kunnande samt vår breda tekniska expertis som vi erbjuder våra kunder.

Övrig information

Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse. Placeringsort flexibel inom det geografiska området.

Har du frågor om företaget eller tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Försäljningschef Niklas Melin på telefonnummer 0708-62 74 24.

Rekryteringen sker löpande så tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!

Krav
  • Teknisk bakgrund
  • Kompetens inom instrumentering för industrin
  • Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet av försäljning inom liknande områden
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Processkontroll ITEMS AB grundades 2001. Vi är ett försäljningsbolag med produkter inom instrumentering, främst för processindustri, petrokemi och fordonsgas. Vi har idag ett tiotal varumärken som vi representerar på marknader i Sverige, Skandinavien och Europa. Vårt huvudkontor och lager är placerat i Stora Höga utanför Stenungsund och är idag också etablerade med en säljare i Stockholm. I företaget är vi 12 medarbetare och omsätter 45 miljoner kr.