Ekonomichef sökes till Habia Cable

Ekonomichef sökes till Habia Cable

Trivs du i producerande bolag, nära verksamheten? Vi söker en ekonomichef till Habia Cable, som är en partner för kundanpassad design och produktion av specialiserade kablar och kablage över hela världen. Som en del av Habia-familjen har du möjlighet till personlig utveckling i en dynamisk, internationell miljö. Du kommer att arbeta nära kollegor och kunder för att lösa stora och små utmaningar, samtidigt som du själv stöttas av ett mycket erfaret team av problemlösare.

Som Ekonomichef har du det övergripande ansvaret för både redovisning och ekonomistyrning och ansvarar för en väl fungerande avdelning med tre personer, en Redovisningsansvarig och två ekonomiassistenter. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Group CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för ekonomi, uppföljning och redovisning samt ledning av ekonomiteamet (3 medarbetare)
  • Ansvarig för hela bokslutsprocessen
  • Ansvar för ekonomistyrningen, prognos, budget och KPI:er
  • Se till att kund- och leverantörsfakturering behandlas i tid och effektivt
  • Ansvarig för legal rapportering och skatt
  • Ledningsgruppsarbete

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från produktionsnära analysarbete sedan tidigare, men som också har en god grund i och intresse för redovisning. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat i liknande roll som ekonomichef eller produktionscontroller i ett medelstort företag. Du har goda kunskaper i K3 och behärskar svenska samt engelska i både tal och skrift. Har du erfarenhet av personalansvar och successiv vinstavräkning ser vi det som meriterande och du får gärna ha ett systemintresse.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som, liksom oss, trivs i en familjär och trevlig arbetsmiljö. Som ekonomichef på Habia är det viktigt att ha en god analytisk förmåga samtidigt som man också behöver ha en helikoptersyn och inte fastna i detaljer och analys. Man kommer att ha många kontaktytor, så rätt person är kommunikativ, prestigelös och lätt att samarbeta med. Övrigt som kommer att vara viktigt för rollen är att man är strukturerad, driver sitt eget arbete framåt självständigt och kan prioritera i en vardag med både rutinuppgifter och mycket ad-hoc.

Vad erbjuder Habia Cable dig?
Hos oss trivs medarbetarna och många har jobbat länge i bolaget. Kulturen definieras av kompetenta och jordnära medarbetare. Söderfors är en bruksort, vilket präglar stämningen, här hjälps vi åt och har högt i tak.


Placeringsort: Söderfors

Om Habia Cable:
Habia Cable är en partner för kundanpassad design och produktion av specialiserade kablar och kablage över hela världen. Vi är marknadsledande och tillhandahåller skräddarsydda kabellösningar för applikationer inom sektorerna kommunikation, marin, industri, försvar och kraftproduktion. Kom med och hjälp oss att lösa det omöjliga!

På Habia värdesätter vi mångfald. Alla anställningserbjudanden baseras på jobbkrav, kvalifikationer och individuell kompetens, utan hänsyn till etnicitet, kön, religion, familjestatus eller någon annan status som skyddas av lagar eller förordningar på de platser där vi är verksamma.

Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 7 mars 2023 (34 dagar kvar)