Hoppa till innehåll
GE Health Care logotyp

EHS Leader till GE HealthCare i Uppsala

Publiceringsdatum
25 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
GE HealthCare bedriver ett aktivt och långsiktigt arbetsmiljö- och miljöarbete för att skapa en god arbetsmiljö för sina medarbetare och en låg miljöpåverkan. Nu söker vi efter en Arbetsmiljöingenjör och miljöspecialist till GE HealthCare i Uppsala.

Om jobbet

Som Arbetsmiljöingenjör och miljöspecialist är du ett viktigt stöd till verksamheten i arbetsmiljöfrågor och frågor kopplade till företagets operativa miljöprestanda. Du kommer driva ständiga förbättringar inom arbetsmiljö och miljöprestanda samt medvetande göra och följa upp på utvecklingen. Målsättningen baseras både på de lokala svenska lagar och förordningar på området likväl som GE HealthCares koncerninterna EHS ramverk (Environment, Health & Safety).

Är du rätt person för jobbet?

Vi söker dig som är en erfaren arbetsmiljöingenjör med gedigen kunskap inom EHS. Du har en relevant utbildning inom arbetsmiljö, gärna med miljöinriktning. Det är viktigt att du har god system- och datavana och samt behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

I din roll kommer du ha följande huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet samt miljöarbete både strategiskt och operativt och agera expertstöd inom förbättringsarbete, både gällande lagkrav och koncerninterna riktlinjer och kravställningar.
 • Stöd till anläggningens ledning i frågor gällande arbetsmiljö och miljö.
 • Säkerställa lagefterlevnad och efterlevnad av ledningssystem.
 • Organisera och leda relevanta revisioner och tillsynsbesök.
 • Förbättringsarbete, övningar, riskanalyser samt utredningar inom miljö och arbetsmiljöområdet.
 • I samverkan med kollegor centralt inom GE HealthCare koncernen och lokalt utveckla instruktioner inom området och implementera dem i verksamheten.
 • Följa upp och sammanställa rapportering på miljö- och arbetsmiljöområdet.
 • Hantera arbetsmiljöronder.
 • Stötta linjeorganisationen i det dagliga arbetsmiljö- och miljöarbetet även praktiskt.
 • Samverka med övriga ansvariga inom verksamheten för vidareutveckling av verksamhetens arbete inom området.
Meriterande:
 • Erfarenhet av miljörapportering.
 • Kunskaper i, och erfarenhet av, ISO 14001 och ISO 45001, gärna från integrerade ledningssystem.
Som person ser vi gärna att du är förtroendeingivande och kommunikativ med förmåga att inspirera andra med ditt engagemang för arbetsmiljö- och miljöfrågorna. Du är en strukturerad och kommunikativ person som trivs och samarbetar väl både operativt och strategiskt. För att trivas i rollen bör du brinna för säkerhets och förbättringsarbete. Du kommer i denna roll arbeta företagsöverspännande i nära samarbete med avdelningschefer inom företaget samt med företagsledningen.

Ansökan och kontaktuppgifter

För att söka tjänsten klickar du på "Sök tjänsten" ovan och fyller i formuläret eller loggar in med ditt Linkedin-konto nedan.

Sista ansökningsdag är torsdag 2 maj 2024, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande intervjuar och presenterar kandidater mot kund. För att vara aktuell i tjänsten krävs att vi gör ett utdrag i brottsregistret samt drogtest innan anställning.

Övrig information

Uppdragslängd: till 31/10 2024 med stor chans till förlängning eller övertag hos kund.

Placeringsort: Uppsala

Typ av anställning: visstidsanställning erbjuds inledningsvis

Forma framtiden med oss!

Lernia utvecklar framtidens arbetskraft. Det gör vi genom att utbilda, matcha, bemanna och rekrytera. Snabbt och utan krångel löser vi arbetsmarknadens behov så att människor och företag kan nå sin fulla potential. Det har varit vår uppgift i över hundra år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. 13 700 personer fick möjlighet till nytt jobb genom våra tjänster.
GE Health Care logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

GE HealthCare är en multinationell koncern som utvecklar produkter som möjliggör förbättrad hälsa och sjukvård för människor över hela världen. Att vara del av en värdeskapande och meningsfull verksamhet är både inspirerande och utvecklande.