Hoppa till innehåll
Fresenius Kabi AB logotyp

Sektionschef till en av våra kemiska sektioner inom QC

Ansök nu
Vill du arbeta för ett världsledande företag som tillverkar produkter som räddar liv?

Vi söker en chef till en av våra sektioner för kemisk analys av färdig produkt. Sektionen är en operativ sektion inom Fresenius Kabi med ansvar för frisläppningsgrundande analyser. Gruppen är placerad på anläggningen i Uppsala. Här ansvarar man för kemiska analyser för att säkerställa kvaliteten på processprover och prover på färdig läkemedelsprodukt. Avdelningen utgör en viktig funktion för kvalitetskontrollen för Fresenius Kabis tillverkning av läkemedel. Vanliga metoder i verksamheten är till exempel olika kromatografimetoder, spektrometri, droppstorleksfördelning, våtkemi samt fysikaliska tester och korrekturläsning. Sektionen består av 20 medarbetare sektionen och 3 teamledare som arbetar nära varandra i team och har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef inom QC har du löpande personal- och budgetansvar för den egna gruppen, samt ansvar för att uppfylla sektionens kort- och långsiktiga mål. Du har arbetsmiljöansvar för verksamheten, i rollen ingår även att vidareutveckla gruppen och verksamheten genom att driva och främja förbättrings- och förändringsarbete. Du ingår i QC's ledningsgrupp tillsammans med sju andra sektionschefer och rapporterar direkt till QC direktören.

Om dig
Vi söker dig med lång erfarenhet av att leda grupper inom ett produktflöde, helst inom Quality Assurance, Produktion eller Quality Control med dokumenterad kunskap inom GxP och ISO. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom naturvetenskap.

Du har högt utvecklad förmåga att strukturera arbetet, identifiera orsak och verkan i komplexa miljöer och ständigt uppdatera och förbättra dina arbetsmetoder utifrån denna analys. Du har även en mycket god kvalitetsmedvetenhet och använder data/fakta som grund för stor del av ditt beslutsfattande. Förmåga att kombinera ett varmt och involverande ledarskap med tydliga krav och förväntningar på din verksamhet. Vi ser också att du erfarenhet av att sätta upp och jobba i produktionssystem med pulser, principer, KPI-uppföljningar etc.

Arbetet omfattar samarbete med ett antal olika funktioner både inom och utanför företaget, vilket ställer höga krav både långsiktiga och kortsiktiga leveranser samt på din kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är duktig på att uttrycka dig skriftligt och muntligt på både svenska och engelska då dessa språk förekommer i det dagliga arbetet.

Om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning i prövosyfte som efter 6 månader övergår i tillsvidareanställning efter överenskommelse mellan parterna.
Tillträde omgående.

Om oss
Vi är ett växande företag med cirka 1000 anställda i Sverige och över 40 000 anställda världen över. Vår stolthet för våra produkter genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius Kabi.

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Hur den utvecklingen ser ut har du stora möjligheter att påverka själv.
Fresenius Kabi har dessutom blivit utsedda till Karriärföretag 2023 och därmed en attraktiv arbetsgivare i Sverige tack vare våra unika karriärmöjligheter.
Vår globala organisation medför att det finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patricia Dalence via mail, Patricia.Dalence@fresenius-kabi.com
För fackliga kontaktpersoner kan du mejla till unionen-klubben@fresenius-kabi.com för kontakt med Unionen och till akademikerforeningen@fresenius-kabi.com för kontakt med Akademikerföreningen.

Varmt välkommen med din ansökan via länken. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via e-mail eller post.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 okt. 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Fresenius Kabi AB Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot "Caring for life" sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare. I Uppsala produceras intravenösa näringslösningar, t ex Intralipid, Kabiven och StructoKabiven samt tillsatser såsom Vitalipid samt anestesiprodukter t ex Diprivan och Propofol. Fabriken i Uppsala är en av världens modernaste produktionsanläggningar för intravenösa näringslösningar med en högteknologisk produktionsprocess.

Liknande jobb