Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Upplands flygflottilj, F16 söker Utbildningsadjutant

Om enheten

51. GU kompaniet är ett grundutbildningskompani som ansvarar för och utbildar värnpliktiga mot flertalet olika befattningar inom Flygvapnet och F 16 Upplands flygflottilj.
Kompaniet lyder under 5. Basenheten (5.BasE) och är utgångsgrupperat vid Uppsala Garnison.

Huvudsakliga uppgifter

Du kommer att vara placerad vid 51. GU kompaniet som en av två utbildningsadjutanter och ingå i kompaniets stab. Som utbildningsadjutant ansvarar du för det administrativa arbetet med kompaniets värnpliktiga bla genom resebokningar, matbeställningar, utbetalningar av tillägg och utlägg. Arbetet är omväxlande både i uppgifter som i tempo där största delen är kontorsarbete men även till viss del med kompaniet ute i fält.

Krav

Kvalifikationer
  • Gymnasieexamen.
  • Kunskaper och erfarenhet från Försvarsmakten.
  • B-körkort
Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du är ansvarstagande, noggrann och har du ett gott ordningssinne samt en vilja att lära och utvecklas. Som person är du social och serviceinriktad då arbetet innebär att du samverkar dagligen med bland annat värnpliktiga, befäl och andra inom Uppsala Garnison. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är van att arbeta med dator som främsta verktyg. Du är inte främmande för att under perioder arbeta under hög arbetsbelastning samt innehar förmågan att hantera flertal arbetsuppgifter samtidigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Tidigare erfarenhet motsvarande utbildningsadjutant.
  • Kunskaper om FM verksamhetsledningssystem PRIO.
  • Kunskaper om stödsystemet ATLAS.
Övrigt

Tillträdesdatum: 2023-06-19 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Civil anställning, heltid som kan inledas med 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Uppsala

Lön: Individuell lön tillämpas

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chef 51. GU kompaniet Eleonor Erlandsson

Mejl: f16-51gukomp@mil.se

Upplysning om rekryteringsprocessen kan lämnas av:

HR-generalist, Amanda Rahlén
Mejl: F16-a1-adm@mil.se

Fackliga kontaktpersoner

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68

OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40

SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06

SEKO, nås via växeln 018-19 60 00

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-13. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 apr. 2023 (13 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare