Upplands flygflottilj, F16 söker Kvartermästare till 52.Flygbaskompaniet

Upplands flygflottilj, F16 söker Kvartermästare till 52.Flygbaskompaniet

Om enheten

52. Flygbaskompaniet ingår i Basenheten som tillhör krigsförbandet 16. Flygflottiljen. Kompaniet består av sex plutoner. Kompaniets uppgifter består av flygplatsdrift i form av fälthållning och räddningstjänst, samt drift och underhåll av tekniska system. Kompaniet ansvarar även för skydd och bevakning av flygbaser. Kompaniet genomför klargöringstjänst för stridsflygplan samt ramptjänst för transportflyg och helikoptrar. I kompaniet finns också flygterminalförmåga som är en strategisk resurs i försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kvartermästaren ansvarar ni för kompaniets materielförsörjning, materielplanering och förnödenhetsförsörjning. Ta emot/samordna tillförda resurser från understödjande/underställda enheter. Leder arbetet med behovssättning, MFO, AFO, inventering inom kompaniet. Ammunitionsplanera för kommande år kopplat mot budget och verksamhet. Kvartermästare ingår i kompaniledningens framdrivning och utveckling av krigsförband. Som kvartermästare utgör ni ett stöd till kompanichefen som del av kompaniledning i planeringsarbete och genomförande av kompaniets verksamhet. Du deltar även i övningar, operationer och insatser tillsammans med kompaniet.

Krav
Kvalifikationer
  • Godkänd specialistofficersutbildning
  • Svenskt medborgarskap
  • B-körkort
Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du har lätt för att samarbeta, är ansvarstagande, kreativ, säkerhetsmedveten och kan ta eget initiativ då vi på kompaniet har stor bredd på verksamheten. Du är självständig och har ett bra ordningssinne. Resultatinriktad, ödmjuk, samt en lagspelare som kan agera självständigt. Uppfyller FM FysS krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Kunskap om flygbasförbands uppgifter.
  • Militära förarbevis på lätt personterrängbil, lastbil och terränghjuling.
  • Tidigare erfarenhet som kvartermästare.
  • Körkort klass C/CE med militärt förarbevis, truckförarbevis.
  • Erfarenhet av arbete i FM datasystem såsom LIFT, PRIO och VIDAR.
  • Utbildning i PRIO logistikfunktioner såsom BAS, MOF med fler.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef 52. Flygbaskompaniet Andrée Persson tel: 018-19 60 00
Stf chef 52. Flygbaskompaniet Linus Rådman tel: 018-19 60 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Amanda Rahlén
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tel: 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tel: 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tel: 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2030-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (5 dagar kvar)