Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Ställföreträdade chef tillika Utbildningsledare

Ansök nu
Ställföreträdade chef tillika Utbildningsledare vid Flygvapnets Stridslednings- och luftbevakningsskola (StrilS)

Befattningen erbjuder

Möjighet att utöva ledning och styrning över engagerade lärare och kursledningar vad gäller utbildningens innehåll, genomförande och uppföljning. Du behöver samverka med sidordnade organisationer inom bland annat utveckling för att leda framtagningen av de utbildningar som genomförs idag och i framtiden. Strilorganisationen, som StrilS genomför grundläggande officersutbildning och yrkes- och befattningskurser för, är en organisation som står inför stora förändringar inom en 10-års period. Detta kommer kräva att strilskolans utbildningar anpassas till den utvecklingen och där kommer du som utbildningsledare spela en nyckelroll.

Beskrivning av arbetsplats

Uppsala garnison är en arbetsplats med flera intressanta organisationsenheter. StrilS tillhör Luftstridsskolan (LSS) som är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.

Om enheten

Flygstridskrafterna är ständigt insatta och Sveriges luftrum bevakas året runt, dygnet runt. StrilS utbildar personal som bevakar vårt luftrum men även personal som leder våra stridsflygplan, en form av flygledare. StrilS utbildar även underrättelseofficerare till flygdivisionerna, sambandsofficerare till våra strilanläggningar och senast tillkomna elevkategorin cybersoldater.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du är underställd chefen för StrilS och du kommer vara utbildningsledare för skolans kursledningar och lärare på ca 8-10 personer med tillkommande BU/IF. Du ingår i StrilS ledningsgrupp.

Du kommer att samverka externt med ansvariga för krigsorganisationens utveckling samt internt med skolans och enhetens personal på olika avdelningar.

Krav

Kvalifikationer
  • OF3
  • B-körkort
  • Professionellt förhållningssätt till utbildning
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en planerare och har förmåga att samarbeta med sidordnade organisationer. Du har förmåga att ta egna beslut och initiativ. Du är lyhörd för att knyta nya kontakter såväl inom som utanför den egna organisationen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Erfarenhet av att ha arbetat inom luftbevakning, flygstridsledning eller strilsamband.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med någon funktion inom Strilbataljonen.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med utbildning i Försvarsmakten.
  • Erfarenhet av arbetsledande befattningar.
  • Högskolepedagogisk utbildning vid FHS (HPed1 och HPed2).
Övrigt

Tillsvidareanställning, heltid
Arbetsort Uppsala
Militär befattning
Tillträdesdatum efter överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Chef StrilS Lena Persson, 070-896 34 71.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Anna Maria Ringbom, 070-147 17 57.

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna Tim Björklund, tfn 070-690 10 08.

OFR/S & Försvarsförbundet Helena Lemnell, tfn 070-836 10 28.

SACO nås via vx 018-19 60 00.
SEKO nås via vx 018-19 60 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-29.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Luftstridsskolan har verksamhet på sju orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 sep. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare