Hoppa till innehåll
Ansök nu
Är du ansvarsfull, strukturerad och noggrann samt har förmågan att se helheten utan att missa detaljerna? Är du resultatorienterad samtidigt som du har förmågan att anpassa dig till förändrade förutsättningar? Nu har du chansen att söka ett utmanande och utvecklande arbete som sektionschef till Flygstabens Samordningsavdelning.
OM ENHETEN

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter. Inom Flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare varav ca 300 på Flygstaben.

Flygstaben stödjer Flygvapenchefen med beslutsunderlag och ledning av flygvapnets förband i alla konfliktskalor.

Om befattningen

Samordningsavdelningen är en av sju avdelningar som bildar Flygstaben och den består av tre sektioner med funktionsspecialister inom bland annat säkerhetstjänst, kommunikation och kvalitetsarbeten. Vi söker nu en sektionschef till samordningssektionen. Samordningssektionen arbetar med att stödja Flygvapnets och Flygstabens ledning i deras arbete att leda Flygvapnet. Inom avdelningen arbetar vi med ärendeuppföljning, informationshantering och kvalitetsarbete. Sektionen hanterar dagligen alla inkomna uppgifter till Flygstaben och Flygvapnet.

Sektionschefens främsta uppgift är att under C SamoA hantera personalen vid sektionen och leda stabsbefälen i ärendeuppföljningen för hela Flygstaben. Som sektionschef befinner du dig i en dynamisk vardag med högt tempo där arbetsuppgifterna har skiftande karaktär och kontaktytorna är många. Under dessa förutsättningar och förhållanden är denna befattning avgörande för att samordningsavdelningen som helhet ska fungera optimalt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Personalplanera och leda sektionens medarbetare.
 • Ärendehantering och ärendeuppföljning i flera olika ledningsstödssystem.
 • Samverkan med expedition och sambandscentral.
 • Vidarstöd och upprättande av skrivelser.
 • Stöd till Flygstabens och avdelningens långsiktiga planering, koordinering och genomförande av verksamhet.
 • Upprättandet av skrivelser och protokoll i samband med interna och externa möten.
 • Fördela, koordinera och följa upp inkomna uppgifter inom sektionen.
Flygstaben befinner sig fortsatt i en etablering- och utvecklingsfas vilket skapar möjligheter att i denna befattning påverka, vara initiativrik och ta stort eget ansvar. Du kommer arbeta nära Flygvapnets och Flygstabens ledning med uppgifter som utmanar i en omvärld som ständigt utvecklas och påverkar.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs med uppgifter av verksamhetsledande och koordinerande karaktär. Du är positiv, lyhörd och ser din personal som din viktigaste resurs. Du trivs i en koordinerande funktion där självständighet, initiativförmåga och helhetssyn präglar din vardag. Befattningen innebär även många kontaktytor där vi söker dig som har förmågan att vara tydlig, kommunikativ, flexibel och som förstår värdet av att skapa goda relationer. I tjänsten arbetar man tätt med stabschefen och andra chefer på de olika avdelningarna där man behöver kunna vara pragmatisk, lösningsorienterad och initiativrik i sitt lösande av uppgift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i denna rekryteringsprocess.

Kvalifikationer
 • Specialistofficer OR8
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i Office-paketet
MERITERANDE
 • Erfarenhet av arbete i liknande befattning inom central stab eller förbandsledning.
 • Kunskaper i PRIO, ISUS och SWECCIS.
ÖVRIGT

Anställningsform: Militär befattning. Tillsvidareanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Uppsala.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Avdelningschef Samordningsavdelningen Richard De Geer, nås via växeln på 08-788 75 00

Fackliga representanter

OFR/O Anders Wedin
OFR/S Caroline Nilsson
SEKO Jan Salomonsson
SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-27. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare