Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Materielmästare sökes till F 16, 1615. Rörligt Radar- och Radiokompani

Ansök nu
Vill du vara med och bidra till flygvapnets operativa effekt och vara en viktig kugge i att möjliggöra sambandet och samordningen av luftförsvaret?
Befattningen erbjuder
Som materielmästare på kompanistaben kommer du att ingå i en grupp av specialistofficerare och officerare med hög lösningsorientering och fokus på logistiskt stöd till kompaniets plutoner. Dina kollegor i gruppen utgörs kvartermästare, teknisk chef, säkerhetsofficer, motorbefäl och stabschef. Materielmästaren är specialist inom materiel, materielförsörjning samt handhavande av kompaniets materiel. I det dagliga arbetet utgörs arbetsuppgifterna av uppföljning, underhåll samt utbildning i flygvapnets och kompanites olika materielsystem.

Om enheten
Strilbataljon: Flygvapnets stridslednings- och luftbevakningsbataljon har till uppgift att ständigt luftbevaka svenskt luftrum och leda stridsflyg. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt från anläggningar i landet.

Rörligt Radio- och Radarkompani : Kompaniet är mobilt och har som uppgift att förtäta, komplettera och ersätta infrastruktur för flygradio och radar med rörliga system. Kompaniet kan med kort varsel förstärka radartäckningen, flygradiotäckningen och sambandet vid strategiska punkter över hela landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
För att kunna lösa din tjänst kommer du att utbildas på grundläggande materielkunskap och förståelse för kompaniets materiel och materielhantering. Som materielmästare förväntas du kunna stödja plutonerna i deras egen materielhantering samt vara behjälplig vid avhjälpande underhåll men även vara ett stöd till kvartermästaren samt teknisk chef vid lagerhållning, inventering och stöd vid allmän förplägnads- och teknisk tjänst. På sikt kommer du att beredas möjlighet att utvecklas ytterligare genom utbildning mot mer specifik mekaniker- eller reparationskunskap.

Den dagliga verksamheten bedrivs huvudsakligen i Uppsala, F 16. Kompaniets uppgifter kan dock innebära att staben behöver genomföra arbeten var som helst över hela Sveriges yta. Som materielmästare vid insats kan du komma att ansvara för uppföljning och avhjälpande underhåll i fält samt stödja teknisk chef, kvartermästare samt kompanichef med beslutsunderlag för kompaniets lösande av uppgift. Under arbetstid kommer du genomföra fysisk träning både enskilt och gemensamt. Du kommer ha möjlighet att sätta din prägel på träningen och leda träningspass för kompaniet om du så önskar.

Krav
Kvalifikationer

Godkänd specialistofficersexamen

Genomförd militär grundutbildning med godkänt resultat

Godkänd enligt FMFYSS krav, tester genomförs innan anställning

B-körkort

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och ödmjuk. Vi söker dig som har genomfört militär grundutbildning samt specialistofficersutbildning och är inställd på att arbeta långsiktigt för Försvarsmakten. Du behöver inte ha en bakgrund inom logistik eller materieltjänst utan väl anställd på kompaniet kommer du att få möjlighet att utvecklas så att du kan tillgodogöra dig de kunskaper som krävs för tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

C & CE-körkort

Teknik och/eller mekanikerutbildning

Tidigare erfarenhet av att arbeta med logistik och/eller materielhantering på kompaninivå eller plutonsnivå.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning.
Anställningskategori: Specialistofficer
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Mejl: strilbat.rorligtkomp@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist, Amanda Rahlén
Mejl: F 16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-09-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 sep. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare