Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Handläggare teknisk infra sökes till Upplands flygflottilj, F 16

Publiceringsdatum
14 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Handläggare teknisk infra sökes till Upplands flygflottilj, F 16

Befattningen erbjuder

Vill du vara med och utveckla Upplands Flygflottilj, genom att säkerställa tillgängligheten av flygplatssystem vid förbandet, har du nu chansen att söka ett utmanande, utvecklande och viktigt jobb!

Om enheten

F 16 A6 är placerad på flottiljstaben och ansvarar för, planerar, genomför och följer upp sambands-, IT- och signalskyddstjänsten vid F 16 och 16.Flygflottiljen. F 16 A6 är också tekniskt- och flygsäkerhetsmässigt ansvariga för Uppsala flygplats rörande sambands- och informationssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare teknisk infra kommer du att planera, beställa och följa upp förebyggande underhåll inom teknisk tjänst för att upprätthålla systemvärdighet av marktelemateriel inom flygplatsdriften. Du kommer att delta i utvecklings- och förvaltningsarbete för IT-infrastruktur och flygplatssystem som har höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Vid införande av nya systemförändringar kommer ditt jobb vara att tekniskt granska kvalitén, planera och beställa arbeten. Du kommer vid behov att stödja förbandet med teknisk kompetens kopplat till flygplats.

Krav
Kvalifikationer
 • Relevant utbildning inom teknik, IT och/eller kraft.
 • Goda kunskaper om IT- och telenätverk.
 • Goda kunskaper om elkraft
 • God förmåga att uttrycka sig i svenska och engelska i tal och skrift.
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga som är bekväm med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har lätt för att driva egna projekt, se den större bilden av vad som behöver göras och är bra på att bygga förtroendefulla relationer. Som person är du ansvarstagande, driftig, kombinerat med högt säkerhetsmedvetande och noggrannhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Genomförd värnplikt/grundläggande militär utbildning
 • Praktisk erfarenhet av flygplatsdrift
 • Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer
 • Behörighet att arbeta som elektriker
 • Goda kunskaper om teknisktjänst inom Försvarsmakten
 • Dokumenterad erfarenhet av teknisk förvaltning.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader kan tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef A6, Kn Nanette Lindblom
Mejl: nanette.lindblom@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist, Åsa Larsson
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 dec. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu