Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Supply Chain Planner and Analyst till ledande Thermo Fisher Scientific

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

För dig med ett högt engagemang och ett genuint intresse för Supply Chain och planering finns nu chansen att kliva in i en dynamisk roll hos en framstående organisation som utvecklar, tillverkar och marknadsför banbrytande diagnostiska test för allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. Här får du möjligheten att påverka framtiden för ett unikt företag som verkligen gör skillnad för människors hälsa. Vi ser fram emot din ansökan!Om tjänsten

Välkommen till Thermo Fisher Scientific - en världsledande aktör som inte bara sätter standarden för branschen utan också strävar efter att göra en verklig skillnad i samhällen över hela världen. I hjärtat av Uppsala driver de framtidens hälsa genom att tillverka och marknadsföra avancerade blodprovssystem som är avgörande för att stödja klinisk diagnostik och övervakning av allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. Som Supply Chain Planner and Analyst kommer du att bli en central del av Thermo Fisher Scientifics Contract Manufacturing-team, som ansvarar för att hålla hela försörjningskedjan rullande för deras spännande portfölj av färdiga produkter från tredjepartstillverkning. Här hittar du allt från toppmoderna analytiska instrument till avgörande reservdelar. Teamets uppdrag är att garantera att deras produkter levereras effektivt och med högsta kvalitet till den kommersiella verksamheten. Du kommer att spela en avgörande roll i att styra försäljnings-, lager- och operativa planeringsprocesser, från att hantera efterfrågan och försörjning till att hålla koll på lagret. Du blir en del av ett tryggt team på sex personer, där arbetsklimatet är öppet och hjälpsamt. Hos Thermo Fisher Scientific välkomnas du in i en positiv och stöttande arbetsmiljö där teamet inte bara arbetar hårt tillsammans utan också har roligt. Här finns det utrymme för personlig och professionell tillväxt, och varje dag får du möjlighet att bidra till att forma framtiden för hälsa och medicinsk teknik.

Det här är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Thermo Fisher Scientific. Uppdraget kommer att vara på heltid och förväntas pågå minst 1 år framåt. Det kan finnas möjlighet till förlängning, förutsatt att utrymme för det finns och att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

 • Att bli en del av en trygg organisation där dina initiativ och idéer värdesätts
 • Goda utvecklingsmöjligheter då det finns många spännande roller med ansvar att växa in i
 • Arbete hos ett internationellt framtidsbolag där det kommer hända mycket framåt


Arbetsuppgifter

I rollen som Supply Chain Planner and Analyst kommer du att spela en operativ nyckelroll inom teamet där du aktivt stödjer deras kunder. Det innebär uppgifter som exempelvis:

 • Säkerställa tidsmässig placering av beställningar och prognoser för instrument och reservdelar
 • Svara på interna kunders förfrågningar rörande beställningar, tillgänglighet och beräknade leveransdatum
 • Säkerställa att säkerhetslagren för reservdelar är uppdaterade och relevanta
 • Föreslå alternativa lösningar och kommunicera med intressenter vid brister eller försenade leveranser för att minimera påverkan på organisationen
 • Säkerställa att nyckelprestandamått uppdateras i rätt tid
 • Aktivt driva kontinuerliga förbättringar inom ditt ansvarsområde
 • Stödja med ad hoc-analyser om efterfrågan, försörjning, lager och kostnad på begäran från Supply Chain Manager


Kvalifikationer
 • Har en akademisk utbildning med inriktning mot industriell ekonomi, Supply Chain, planering eller har erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll med planering av hela leveranskedjan inom tillverkande industri
 • Har erfarenhet av kundbemötande
 • Är mycket bekväm med Excel
 • Har god vana av att arbeta i affärssystem som tex SAP
 • Är mycket bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande, men inget krav, om du har

 • Erfarenhet av att arbeta med planering i en bransch kopplad till medicinteknik eller läkemedel
 • Erfarenhet av SAP

Den här rollen passar dig som uppskattar variationen av att arbeta självständigt, i nära kontakt med marknadsföretag och i olika projekt, samtidigt som du samarbetar med kollegor och kunder. Som person är du självgående, lösningsorienterad och prestigelös. Du trivs med sociala kontakter och är serviceinriktad, vilket är viktigt då du kommer att arbeta nära både kunder och kollegor. Du har ett strukturerat arbetssätt och en nyfikenhet som driver dig att ständigt lära dig nya saker. Eftersom du kommer att arbeta i team är det också viktigt att du har en utmärkt samarbetsförmåga.

Övrig information
 • Start: 2 september
 • Omfattning: Heltider, kontorstider
 • Placering: Uppsala Business Park
 • Övrigt: Som en del av processen kommer det genomföras ett drogtest

Läs mer om hur Thermo Fisher Scientific presenteras sig på deras hemsida - HÄR!

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 september 2024 (49 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se