Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Operational Technology Specialist till Vattenfall Värme!

Ansök nu

Vill du arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna? Vattenfall söker just nu flera OT-specialister där du kommer arbeta i ett team med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar med urvalet löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!Om tjänsten

Vattenfall Värme bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar fjärrvärmeverksamhet med ett stort samhällsansvar och låg miljöpåverkan. Vattenfall Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Nästa år klassas Vattenfall Värme som samhällsviktiga och träffas av nya NIS2. NIS2 är ett nytt EU-direktiv som syftar till att skapa en mer enhetlig nivå för informationssäkerhet och cybersäkerhet över medlemsstaterna. Det innebär både hårdare och tydligare krav på organisationer att bedriva ett systematiskt informationssäkerhetsarbete.

Inom OT-området hos Vattenfall finns det stora möjligheter att göra skillnad. Deras OT-resurser stöttar deras anläggningar för att lösa tillgänglighetsproblem i system och utvecklar dem för att säkerställa långsiktig och stabil drift. I rollen som OT Security Specialist kommer du att vara en av nyckelspelarna i utvecklingen av Vattenfall Värmes OT-säkerhet. Du kommer tillhöra enheten Maintenance & Technology som har till uppgift att stötta värme- och kraftvärme anläggningar med teknisk kompetens. Hos Vattenfall blir du en del av ett team som brinner för att vara med och bidra till den framtida utvecklingen. De värdesätter ditt betydelsefulla arbete inom Operational Technology (OT) och hoppas att du vill komma och utvecklas tillsammans med dem.

Du erbjuds

 • Ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor
 • Vara en del av en engagerad och motiverad organisation som står inför flera spännande utmaningar
 • Vara delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Vattenfall. Du har en dedikerad konsultchef hos Academic Work under hela din anställning och vi ser goda chanser att bli förlängd på ditt uppdrag om samarbetet fungerar bra mellan alla parter. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

I rollen som OT-specialist du bland annat arbeta med:

 • Utveckling och implementering av ledningssystem för informationssäkerhet
 • Utveckling, implementering och underhåll av operativa system
 • Analysera resultat och föreslå åtgärder
 • Optimering av operativa system för att öka effektiviteten och produktiviteten hos kunderna.


Kvalifikationer
 • Dig med B-körkort
 • Dig med goda kunskaper i svenska och engelska, i både skrift och tal, då arbetet sker på båda språken

Utöver detta söker vi efter dig med praktisk erfarenhet inom något eller några av följande områden, vilket du ska specificera i din ansökan:

 • Remote Access
 • Patch Management
 • Access Management
 • Lifecycle Management

Det är meriterande för tjänsten om du har spetskompetens inom något av följande områden:

 • Säkerhetskopiering och återställning
 • Riskanalyser
 • Skydd mot skadlig kod
 • Lagen om offentlig upphandling

Vi lägger stor vikt i vem du är som person. Därför kommer vi att säkerställa att du lever upp till de beteenden vår kund anser vara mest centrala för rollen. För att trivas och lyckas i rollen ser vi därför att du är:

 • Kvalitetsmedveten
 • Kommunikativ
 • Samarbetsinriktad

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten riktas till Academic Work. Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och tar säkerhetsfrågor på allvar. Drogtest och andra kontroller genomförs innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan tas ned innan sista ansökningsdag om vi har gått vidare till urvals- och intervjufasen. Rekryteringsprocessen omfattar två test: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att matcha rätt talang med rätt position samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 nov. 2023 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare