Hoppa till innehåll
A-Finance Nordic AB logotyp

Plant Controller/Business Controller till Gyproc

Ansök nu
Gyproc utvecklar och levererar innovativa, säkra och hållbara lättbyggnadssystem, främst för innerväggar, ytterväggar och undertak. Våra system bygger på gipsskivor och stålprofiler som är 100 % återvinningsbara. Exempel på fokusområden för våra lösningar är ljudisolering och brandskydd som säkerställer en sund och god inomhusmiljö.

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna. www.saint-gobain.se

Gyproc söker nu en driven Plant Controller/Business Controller med starkt intresse för industriell tillverkning.

Ansvarsuppgifter och arbetsuppgifter

Som en del av vårt team kommer du som Plant Controller/Business Controller ha ansvar för en rad viktiga arbetsuppgifter. Du kommer att vara en nyckelperson inom controlling i vår organisation och spela en central roll i att säkerställa en effektiv och lönsam verksamhet via beslutsunderlag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta att delta i bokslut, rapporteringar och ekonomiska analyser. Du kommer att ha en viktig roll i att följa upp produktionen, supply chain och marginaler för att identifiera eventuella förbättringsområden och möjligheter till kostnadsbesparingar. Gyproc -Saint Gobain arbetar med WCM (world class manufacturing) där blir du en del i uppföljning av besparings projekt samt rapportering av dessa.

Som Controller kommer du att analysera och tolka finansiella data för att ge insikter och rekommendationer till produktion, supply chain, sälj samt ledningen. Du kommer att vara en stor del i budgetprocessen (produktion, standard cost calculation, cost centers) och arbeta nära olika avdelningar för att säkerställa att våra ekonomiska mål uppnås och att Gyproc har en välfungerande budgetprocess.

En viktig del av din roll kommer också att vara att utföra regelbunden marginaluppföljning /rapportering internt inom regionen. Marginal uppföljningen inbegriper också framtagande av av pris, mix, volym-rapporter, du kommer även arbeta med kalkyleringen och uppföljning av cost factors och identifiera eventuella avvikelser eller möjligheter till förbättringar. Genom att ha en holistisk syn på verksamheten kommer du att kunna ge värdefull input och stödja strategiska beslut. Du kommer även att arbeta löpande med costing av nya material/produkter, uppdatering av recept för våra olika produkter i SAP. Du har ansvar för den årliga uppdateringen av costing i SAP. Du kommer att vara Key- user för SAP CO.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är en erfaren och kvalificerad ekonom med minst 7 års erfarenhet av att arbeta inom ekonomi i en liknande roll. Vi värdesätter även en industriell bakgrund för att säkerställa en stark förståelse för företagets verksamhet. Som en central del av Gyprocs team kommer du att spela en avgörande roll i att hantera och optimera deras ekonomiska processer.

Vi söker dig som är utbildad ekonom och som har en gedigen erfarenhet av att arbeta inom Controlling. Din expertis inom ekonomisk rapportering, budgetering, prognostisering och analys kommer att vara värdefull för att bidra till Gyprocs framgång.

Med din industriella bakgrund kommer du att ha en fördelaktig förståelse för de specifika utmaningar och dynamik som är kopplade till vår verksamhet. Detta kommer att underlätta din anpassning och förmåga att skapa insikter och rekommendationer som är relevanta för våra behov.

Du behöver ha minst 5 års erfarenhet av att arbeta med SAP CO. Du har en förmåga att använda Excel på en avancerad nivå. Gyproc använder sig av BI tool (Qlickview) så erfarenhet av detta verktyg är meriterande Du är flytande i engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker en analytiskt lagd person med ett starkt intresse för industriell tillverkning till rollen som Plant Controller/Business controller. Vi söker en driven och nyfiken person till rollen och någon som inte är rädd för att ställa frågor och som har förmågan att sätta sig in i en komplex verksamhet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@atalent.se

A-Talent Finance är en del av A-Talent Group och är ett specialiserat rekryterings- och konsultföretag inom ekonomi och finans. Vi rekryterar till alla typer av befattningar inom vårt område; från ekonomiassistenter, redovisningsekonomer, finansekonomer och controllers till ekonomichefer och CFO. Våra kunder är såväl stora som små företag och de återfinns inom alla typer av branscher.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare