Servicetekniker Uppsala till Xylem

Servicetekniker Uppsala till Xylem

Tycker du det är roligt med kundkontakt, har teknisk kunskap/intresse, hungrig på att lära dig mer samt ger service med stolthet och har affärssinne? Är du driven, engagerad och vill vara med och utveckla verkstaden till att bli bäst inom sitt område? Då är detta en bra möjlighet för dig.

Om tjänsten

Vi söker nu Servicetekniker till Uppsala. Som Servicetekniker utför du felsökningar, reparationer, installationer, montage och ombyggnader av pumpar, omrörare, turbiner samt pumpstationer med tillhörande el- och styrutrustning.

I detta ansvar ingår det exempelvis att:
 • utföra arbete på de produkter och tjänster som verksamheten hanterar, på egen verkstad eller ute i fält
 • identifiera och beställa nödvändiga reservdelar och produkter
 • skapa och underhålla goda kundrelationer; bl a söka upp, ta emot och svara på kunders förfrågningar
 • föreslå lämpliga produkter/lösningar/system själv eller vid behov samråd med säljare/chef och/eller med support från huvudkontoret
 • deltaga på kundträffar och mässor
 • hålla dig uppdaterad på produkter och tjänster genom exempelvis utbildningar
 • aktivt deltaga i verksamhetens utveckling och förbättringsarbete
 • följa företagets policys, processer och rutiner
Rollen innebär ett helhetsansvar från planering till utförande och uppföljning och därmed mycket kontakt med kund. Du kommer att arbeta tätt med de andra kollegorna på verkstaden och du rapporterar till Servicechefen. Rollen innebär beredskapsveckor och körkort är en förutsättning i tjänsten. Xylem har fokus på internrekrytering och för rätt person kan det finnas möjligheter till avancemang i framtiden.

Är det här du?

För att du ska passa för tjänsten krävs:
 • teknisk gymnasial utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • minst 2-3 års erfarenhet som servicetekniker och med teknisk/mekanisk förståelse, kunskap och intresse. Det ses som meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av VA/VVS
 • Svenska i tal och skrift samt att du känner dig bekväm med engelska är en förutsättning för rollen
 • B-körkort
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är driven, självgående och tar ansvar för ditt arbete. Du är flexibel och kan fatta egna beslut i det dagliga arbetet. God samarbetsförmåga är en annan egenskap som utmärker dig, men framförallt är du serviceorienterad och trivs med att stötta både medarbetare och kunder samt duktig på problemlösning.

Det är viktigare för oss vem du är, snarare än vad du har gjort eller var du kommer ifrån.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Sökord: service, tekniker, servicetekniker, VVS, VA, pumpar, pump
Mer info
Kontaktperson Sissel Pettersen
Telefon 08-120 50 426
Område Uppsala stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Maskinarbete
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 12 feb (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xylem Sveriges försäljningsorganisation finns på 11 orter och består idag av ca 160 medarbetare inom sälj, service, marknad, administration och teknik. Xylem Sverige är inne i ett expansivt skede och behöver förstärka med Servicetekniker till Uppsala. Du kommer att få arbeta med premiumprodukter i en miljö där gedigna och långsiktigt hållbara lösningar samt den personliga säkerheten prioriteras.