Upphandlare/strategisk inköpare till Vattenfall AB, Procurement Heat

Upphandlare/strategisk inköpare till Vattenfall AB, Procurement Heat

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och bidra till omställningen inom värmeproduktion.

Vattenfall Procurement Heat Sweden söker en nyfiken och initiativtagande Upphandlare/Strategisk Inköpare som befinner sig i början av sin karriär inom området. Vi erbjuder en spännande och bred tjänst som innebär att rätt person bli en viktig del av ett engagerat team med fokus på inköpsfrågor av utrustning, material och tjänster för hela Vattenfall Heat Sweden

Funktionen Procurement Heat Sweden

Avdelningen Procurement Heat Sweden ansvarar för att driva och samordna upphandlingar gällande entreprenader, varor och tjänster inom affärsområdet Heat, för hela den svenska verksamheten. Vår uppgift är att på ett professionellt sätt tillgodose Heats inköpsbehov, till lägsta totalkostnad med rätt kvalitet och riskprofil.

Avdelningen utför även kategorianalyser av inköpsbehov och driver ramavtals-upphandlingar för både Heat och Vattenfallkoncernen. De viktigaste arbetsområden inom avdelningen är:
  • Kategorianalyser
  • Ramavtal tjänst
  • Ramavtal material
  • Ramavtal entreprenad
  • Byggentreprenad
  • Processutrustning
  • Maskiner och utrustningar
  • Förbrukningsvaror
  • Konsultinköp

Rollen som Upphandlare/Strategisk inköpare


I din roll som Upphandlare/Strategisk Inköpare är du en del av hela inköpsprocessen från marknadsanalys till färdigförhandlat kontrakt inom tjänster, varor och bygg- och anläggnings-entreprenader. Arbete inom samtliga ovan nämnda arbetsområden kan förekomma, vilket vi tror att du ser som en möjlighet!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bygga upp kunskap om upphandlingsprocessen från start till mål. Med tiden förväntas du ta ett allt större ansvar inom enheten med fullt ägarskap över egna upphandlingsprocesser. Till din hjälp finns tekniska handläggare från våra operativa enheter som tar fram den tekniska specifikationen. Vi arbetar efter en väletablerad inköpsprocess där Vattenfalls centrala direktiv, lagar och branschregler finns väl inarbetade.

Vem är du?

Framförallt är du en resultatinriktad, drivande och självgående person. Du drivs av att arbeta i projekt och kan hantera flera uppgifter parallellt. Du har viss erfarenhet av upphandlingsarbete med fokus på entreprenadupphandlingar inom relevanta områden. Vi ser gärna att du har kunskap gällande standardavtal (AB/ABT/ABA), upphandlingsregler (försörjningssektorn), förhandling och tvisteförfarande och kännedom i avtalsjuridik. Du har en relevant utbildning inom teknik, juridik eller inköpsområdet och har goda kunskaper i Office-paketet samt vana av att arbeta med dator som verktyg.

Tjänsten ställer höga krav på att du självständigt strukturerar, planerar och driver ditt arbete. Vidare har du ett intresse för tekniska frågor och en god analytisk förmåga. Du tycker om förhandlingssituationer och har en känsla för vad en god affär är. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och knyta nya kontakter samt lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Location: Uppsala eller Haninge

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Zsofia Svegårdh, 073-038 96 13. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Peter Blixter, 072-237 32 02.

Fackliga representanter är Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 27/11- 2019. Urval och intervjuer kan komma att ske före sista ansökningsdag så vänta inte med din ansökan.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad, kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 27 nov 2019 (6 dagar kvar)