Underhållsstrateg

Underhållsstrateg

Vattenfall AB Värme Uppsala producerar och levererar totalt ca 1450 GWh fjärrvärme i Uppsala, Knivsta och Storvreta. I Uppsala produceras och levereras även fjärrkyla och ånga samt att vi producerar el. Verksamheten består av energiåtervinning ur avfall som baslast, under den kalla delen av året nyttjas dessutom pellets, bioolja och värmepumpar som komplement. Flera av anläggningarna är på väg att bytas ut och utvecklas för att möta kundernas behov. Det kommer att vara flera förnyelse och omställnings projekt som pågår inom vår plan att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation.

Vi söker nu en Underhållsstrateg för att leda utvecklingen av vår verksamhet inom asset management och processer för fjärrvärme, fjärrkyla och spillvärme.

Dina viktigaste arbetsuppgifter som Underhållsstrateg
Som Underhållstrateg så leder du arbetet med långsiktig planering och utveckling av vårt underhåll på produktionsenheterna, startar projekt, tar fram långsiktiga underhållsplaner och samordnar verksamheten.

Du arbetar tillsammans med drift och underhållsorganisationen med omfattning och plan för förebyggande- och avhjälpande underhåll, revisioner, arbetsmiljö, investeringar och anläggningsutveckling.

Inom produktionen svara du för övergripande inriktning och uppföljning av våra anläggningar (tillgänglighet, underhållsnyckeltal, bränsleblandning etc). Följa, föreslå åtgärder och följa upp dessa. Vi följer branschutvecklingen inom underhållsområdet och arbetar med långsiktiga inriktningar. I arbetet ingår att medverka i arbetet med strategiska/långsiktiga underhållsplaner, särskilda statusbedömningar (livslängdsbedömningar) samt utarbeta underlag för balansen underhåll och investering. Då SAP PM är nytt som stödsystem kommer användandet och utnyttjandet av systemstöd vara en naturlig del för Uppsalas förbättringsarbete de närmsta åren.

Du kommer att ingå i avdelningen Anläggningsutveckling. Våra viktigaste verksamhetsutvecklande processer är kundnöjdhet, tillgänglighetsbaserat underhåll och LEAN. Frågor som bränsleval, driftstrategi och livslängdsanalyser är viktiga arbetsuppgifter för att nå säker och pålitlig funktion. Vi jobbar mycket projektorienterat där du som Underhållsstrateg får agera sponsor eller mottagare i flera utvecklings- och nybyggnadsprojekt. Placeringsort Uppsala.

Som Underhållsstrateg behöver du följande kvalifikationer
Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknade verksamhet inom energisektorn eller motsvarande. Det är en stor merit om du har goda kunskaper inom SAP-underhållsystem, underhållsprocesser, asset management processer, projektledning och arbete med ständiga förbättringar. Du behärskar svenska och engelska bra i tal och skrift samt har en civilingenjörsexamen eller likvärdigt. Du trivs i en ledande roll och med det ansvaret som den medför. Du har stor social kompetens och förmåga att skapa engagemang , delaktighet samt tycker om att fatta beslut.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johan Siilakka, 073 0389633. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson Ledarna, Göran H Johansson SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 24 april 2020.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation
Vattenfalls affärsenhet Heat Sweden producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker, bekväm och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa, avfall och spillvärme som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Vi är idag omkring 370 medarbetare och omsätter 2,9 miljarder kronor. Vattenfall Värme Nordens största anläggning finns i Uppsala och organisationen är uppdelad i fyra avdelningar; Drift, Underhåll, Anläggningsutveckling och Distribution. Verksamheten i Uppsala är miljöcertifierad enligt EMAS och ISO samt certifierad gentemot arbetsmiljölagstiftningen och Värmeverket genererar värme, ånga, kyla och el. Vi genererar cirka 1,7 TWh värme och 100 GWh el.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 24 apr 2020 (23 dagar kvar)