Planerare/Automationsingenjör

Planerare/Automationsingenjör

Vattenfall AB, Värme Uppsala söker en Planerare/Underhållsingenjör automation

Vi söker nu en engagerad och driven Planerare/ Underhållsingenjör automation till Vattenfall Värme Sverige med placering i Uppsala.

Vattenfall AB Värme Uppsala driver och utvecklar Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet i Uppsala och Knivsta kommun. Området är expansivt och vi jobbar aktivt med att vara förstahandsvalet för kunden. Värme Uppsala har som mål att bli CO2-neutrala senast 2030 vilket gör att vi nu investerar ca 3 miljarder kronor i att bygga nya anläggningar samt ställa om befintliga till förnyelsebara bränslen.

Underhållsavdelningens roll är att säkerställa driftsäkerheten hos produktionsanläggningarna genom ett väl planerat och kvalitativt underhåll, både på kort och lång sikt.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Planerare/Underhållsingenjör


Vi erbjuder dig en spännande roll som till en del består i en planerarroll samt en del som underhållsingenjör automation.

I Planerarrollen kommer du att arbeta i vårt underhållssystem SAP-PM. Du kommer vara mottagaren av felanmälningar från främst driften där du i samråd med dem prioriterar, skapar AO samt bereder arbetsordern med vad, hur och när i tid uppdraget ska utföras.

I Underhållsingenjörsrollen kommer du att vara delaktig i revisionsplaneringen och uppföljning av det förebyggande och avhjälpande underhållet av analys-, styr- och reglerutrustning. Du kommer även få medverka i om- och tillbyggnadsprojekt där du får utföra mindre konstruktioner av industriella el- och automationssystem alternativt ta del i upphandling av ombyggnationer.

Arbetet är omväxlande, du kommer till exempel att befinna dig ute i vår verksamhet nära vår kärnverksamhet, delta vid projektmöten, arbeta i team, men även självständigt på och utanför ditt kontor. Inom gruppen pågår nu en utveckling för individuella funktionsansvarsområden där det också finns möjlighet att växa och utvecklas.


Dina kvalifikationer som Planerare/Underhållsingenjör


Vi söker dig som har gymnasial eller en högskoleingenjörsutbildning inom automation eller styr- och reglerteknik. Du ska ha flera års erfarenhet av automation och underhåll inom liknande industri. Kompetens inom el, PLC, datorteknik och nätverk är meriterande.

Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på Svenska och Engelska. Kompetens inom SAP PM/MM är meriterande.

Som person behöver du vara flexibel när det krävs. Du tycker om att ta egna initiativ och uppskattar ett gott samarbete. Tjänsten kräver även att du har ett strukturerat arbetssätt för att upprätthålla en säker anläggning med god arbetsmiljö. B-körkort är ett krav. I tjänsten ingår även schemalagd beredskapstjänstgöring.

Placeringsort: Uppsala


För ytterligare information
om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Danielsen, 0730389694. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Shala Jamshid, Shala.Jamshid@vattenfall.com eller 0702379325.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Jansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 9 Februari 2020 via vår portal. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation

I Uppsala finns Vattenfalls största svenska fjärrvärmesystem där vi erbjuder över 100 000 invånare en hållbar uppvärmning. Produktionen av värme, kyla och ånga baseras på energiåtervinning från avfall och just nu investerar vi ca 3,5 miljarder i en stor förnyelse av vår anläggningspark i Boländerna för att bli helt fria från fossila bränslen till år 2025. Utöver den centrala anläggningen finns även flera sattelitanläggningar runt om i stan.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (22 dagar kvar)