Laboratorieingenjör till Forsmarks Kraftgrupp

Laboratorieingenjör till Forsmarks Kraftgrupp

Forsmarks Kraftgrupp AB söker Laboratorieingenjörer till kemienheten

Kemienheten på Forsmark svarar bland annat för alla kemirelaterade frågor och radioaktivitetsmätningar vid verkets tre block. Kemienheten har ca 25 anställda fördelade på grupperna driftövervakning och kemispecialister.

Vi söker nu kollegor till driftövervakningsgruppen på Forsmark.

Arbetsuppgifter
Du svarar för den kemirelaterade processövervakningen för anläggningarna. För rutinmässiga analyser används i huvudsak ICP, IC, GC, AAS, spektrofotometer, titrersystem, alfa-, beta-, gammaspektrometri, TOC och löst syre.
En viktig del är att underhålla, utveckla och validera dessa instrument samt metoder så att riktiga bedömningar och redovisningar av processen kan utföras.
Bra provtagning och analyser i kombination med goda processkunskaper är grundpelarna för att kemiverksamheten skall lyckas med målet att kunna identifiera och följa förändringar i processen samt förklara och förutse konsekvenser.

Kvalifikationer
Du har antingen gymnasieutbildning med erfarenhet och kemikompetens eller så är du högskoleingenjör med kemiinriktning. Vi värdesätter om du har några års arbetslivserfarenhet, särskilt inom processindustri.

Vi uppskattar även om du har:
  • Arbetat med och utveckling av analysinstrument, metoder och provhantering
  • Analyskompetens inom ultrarena vatten
  • Kompetens inom radioaktivitetsanalyser
Som person är du kvalitetsmedveten, strukturerad, flexibel och serviceinriktad. Du är stabil och kan hantera stressiga situationer. Arbetssättet inom enheten förutsätter förmåga att arbeta i en dynamisk grupp där verksamheten snabbt kan växla beroende på processituationen. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och gör dig förstådd på engelska både i tal och skrift.

Placeringsort Forsmark

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patrik Larsson. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Pontus Carlsson. Du når alla på telefonnummer 0173-810 00 (vx).

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 24 mars.

Fackliga representanter är André Hellberg/Akademikerna, Ingela Samuelsson/Ledarna, Ingemar Eriksson/SEKO, Katarina Ekström/Unionen. Samtliga nås på 0173-810 00 (vx)

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1000 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle. I Forsmark satsar vi på framtiden och gör mångmiljardinvesteringar i anläggningen för att säkerställa produktion och säkerhet i minst 20 år till. Våra tre reaktorer står för en sjättedel av Sveriges elproduktion, vilket motsvarar ett års elbehov för tre städer av Stockholms storlek.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se