Distributionstekniker – Vattenfall Värme

Distributionstekniker – Vattenfall Värme

Vill du vara med och utveckla våra distributionsanläggningar? Nu söker vi en Distributionstekniker som har ett genuint intresse av människor, teknik och service.

Din roll som Distributionstekniker
Vattenfall Värme AB driver och utvecklar Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet i Uppsala, Storvreta och Knivsta. Vår största anläggning finns i Uppsala och organisationen är uppdelad i huvudsakligen 3 delar; Produktion, Försäljning och Distribution. Vi producerar cirka 1,7 TWh värme och 200 GWh el. Området är expansivt och vi jobbar aktivt med att vara förstahandsvalet för kunden. Värme Uppsala har som mål att bli CO2-neutrala senast 2030 vilket gör att vi nu investerar ca 3 miljarder kronor i att bygga nya anläggningar samt ställa om befintliga till förnyelsebara bränslen.

Drift och underhållsavdelningens roll är att säkerställa distributionen av värme, kyla och ånga från våra produktionsanläggningarna till våra kunder. Detta genom ett väl planerat och kvalitativt underhåll, både på kort och lång sikt, samt planerad drift. Som Distributionstekniker arbetar du med att utföra drift och underhåll av våra system/kulvertar för fjärrvärme, kyla och ånga i Uppsala, Knivsta och Storvreta. Du kommer att ingå i ett team om ca 10 tekniker.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Rondering, fortlöpande tillsyn enligt tryckkärlsnormen
  • Driva egna läckage och reparationsprojekt
  • Utforma avstängningsplaner/-ordrar för avstängningar/inkopplingar vid nyanslutningar eller reparationer
  • Kontakter med entreprenörer och kunder
  • Arbete i olika datasystem Officepaketet,Trimble-NIS, Pipe-Guard mfl.
  • Läckagesökning med larmtråd, nivålarm, korrelering, mikrofon, värmekamera
  • Projektdeltagande nyförläggning (ritningsgranskning och systemuppbyggnad)
  • Beredskap kan ingå i arbetet

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är drifttekniker/nättekniker eller motsvarande. Du är utbildad på gymnasienivå eller högskolenivå inom energi, process, VVS eller bygg, alternativt innehar likvärdig kompetens. Du bör ha god kännedom och erfarenhet av tryckbärande anordningar, industriprocesser, byggnation samt ha god datorvana. Vi lägger stort värde på tidigare erfarenheter inom arbetsområdet. Tidigare erfarenheter från distributionsanläggningar, självständigt värmetekniskt arbete samt erfarenhet av att hantera teknisk utrustning kan vara meriterande. Körkort B erfordras.

Som person har du god förmåga att samarbeta och kommunicera då arbetet sker i nära kontakt med både medarbetare, entreprenörer samt kunder. Du trivs med att ta egna initiativ och att arbeta resultat¬orienterat under eget ansvar. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt kunskaper i engelska.

Mer information
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta, rekryterande chef Fredrik Olsson, 0706-754282. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Elias Ställ, 072-452 95 40 elias.staell@Vattenfall.com Fackliga representanter: Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran Johansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Placeringsort: Uppsala.

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/ https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Inga ansökningar tas emot via mail.

Välkommen med din ansökan senast 9/12

Vår organisation
Vattenfalls affärsenhet Värme Sverige producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker, bekväm och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa och avfall som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Vi är idag omkring 370 medarbetare och omsätter 2,9 miljarder kronor.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)