Bränsleanskaffare till Vattenfall Värme

Bränsleanskaffare till Vattenfall Värme

Det här är vi, dina nya kollegor
Vattenfalls affärsenhet Heat Sweden producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Verksamheten säljer också avfallsförbränningstjänster. Inom den operativa enheten Generation återfinns avdelningen Fuel Sourcing som har till uppgift att anskaffa bränsle samt att optimera bränslemix och restprodukt¬avsättning för Vattenfall Värme i Sverige. Uppdraget ska genomföras på ett resursmässigt hållbart sätt och i enlighet med såväl externt som internt regelverk.

Uppdraget innefattar det affärsmässiga och strategiska ansvaret för bränsle- och restproduktaffärer samt tillhandahållandet av avfallsförbränningstjänster. Detta innebär bland annat att upprätthålla goda affärskontakter, upphandlingar och avtalshantering för fasta och flytande biobränslen, avfallsförbränningstjänster med tillhörande uppgifter som logistik och administrativa rutiner.

Våra anläggningar finns i mellersta Sverige och bränsleanskaffningen sker såväl lokalt som internationellt.

Rollen som Bränsleanskaffare
Vi är idag en grupp av bränsleanskaffare Vars huvuduppdrag är att anskaffa bränsle enligt ovan uppdrag och utifrån våra olika fjärrvärmeanläggningars behov.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar bland annat följande:
 • Skapa och upprätthålla goda affärskontakter,
 • Upphandlingar, förhandlingar och avtalshantering för olika typer av bränslen,
 • Administrativa uppgifter kopplade till genomförda affärer,
 • I samarbete med anläggningarna planera för logistik och bränsleförsörjning på både lång och kort sikt, d.v.s. intransport och lager¬optimering av bränsle, vilket också omfattar eventuell hamnverksamhet,
 • Prisunderlag till budgetering, kvartals- och finansiella planer för de olika bränsleslagen,
 • Uppföljning av genomförda affärer samt redovisning i förekommande fall,

Din profil som Bränsleanskaffare

Vi söker dig som:
 • har erfarenhet av upphandlingar, förhandlingar och avtalshantering. Ju längre erfarenhet desto mer ansvar för affärs- och marknadsvårdande planer kommer du att anförtros.
 • Har relevant utbildning på lägst eftergymnasial nivå och ett par års praktisk erfarenhet från en närliggande bransch. Exempelvis energibranschen, återvinningsbranschen eller skogsnäring i en köp- eller säljfunktion.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Innehar körkort för bil och är beredd på att resor ingår i tjänsten.
 • Har kunskap om offentliga upphandlingar, vilket betraktas som meriterande.
Vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen är du serviceinriktad och har god social kompetens där interaktion och samarbete med andra är viktiga för slutresultatet. Du trivs i en roll med en blandning av både administrativt och interaktivt arbete. Rollen kräver också en god förmåga att kunna arbeta självständigt och därför innehar du förmågan att själv skapa din "att göra" lista för att driva ditt arbete framåt.

Placering: Med fördel något av Vattenfall värmes kontor i Uppsala, Nyköping eller Solna.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.

Nyfiken? Så här får du veta mer!
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Thomas Jonsson på telefon 070-333 00 24. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Emma Nytell, emma.nytell@vattenfall.com eller telefon 073-088 59 10.

Fackliga representanter för tjänsten är Kalle Almqvist (Akademikerna), Kjell Karlsson (Ledarna), Göran Karbin (SEKO), Patrik Nenzen (Unionen) Du når dem via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via vår karriärsida senast 29/5. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (12 dagar kvar)