Engagerad avfallsingenjör till hushållsavfallsektionen

Engagerad avfallsingenjör till hushållsavfallsektionen

Vi söker en ny kollega till vår sektion för hushållsavfall!

Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo växer även den kommunala VA- och avfallshanteringen.

För att möta utmaningarna så växer också vi som bolag och vi är samtidigt inne i ett mycket positivt och spännande utvecklingsarbete. Det är tufft men roligt och ställer krav på oss att vi kan utföra vårt uppdrag dagligen men också att vi står redo att möta framtidens utmaningar och krav på både utveckling och innovation.

I den expansiva fas som bolaget nu befinner sig i ökar behovet att säkerställa bolagets uppdrag att hämta avfall och att det sker i enlighet med gällande föreskrifter och arbetsmiljökrav. Därför söker vi nu en avfallsingenjör med fokus på drift av entreprenörer. I den rollen kommer du att handlägga och utreda mer komplicerade ärenden samt ge råd kring abonnemang och avfallsutrymmen.

Du kommer ansvara för att utveckla samarbete med entreprenörer, miljöförvaltningen och verka för en gemensam syn på driftsfrågor inom verksamhetsområdet. Vi ser gärna att du tar initiativ att forma och utveckla ditt arbete.

Arbetsuppgifter:
  • Handlägga driftrelaterade ärenden.
  • Handlägga och utreda kundärenden av mer komplicerad natur i enlighet med avtal, lagkrav, föreskrifter och riktlinjer inom verksamhetsområdet.
  • Rådgivning avseende abonnemang och avfallsutrymmen.
  • Utveckla metoder och arbetssätt för drift av entreprenader.
  • Utveckla, följa upp och initiera rutiner/instruktioner inom verksamhetsområdet.
  • Dokumentera och följa upp ärenden.
  • Delta och vara delaktig vid entreprenadmöten och driftmöten.
  • Vara sammankallande till specifika driftmöten med till exempel kunder, kommunala förvaltningar och entreprenörer.
  • Delaktig i projekt.
  • Delta i aktuella nätverk och delta i sektionens övriga arbetsområden.
Vi söker dig som:

Har lägst gymnasieutbildning och har erfarenhet av driftrelaterade frågor. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift. Du har flerårig erfarenhet av arbete inom verksamhetsområdet eller liknande områden. Vi ser gärna att du är insatt i avfallslagstiftningen.

Att vara effektiv, kommunikativ, ansvarstagande och ha förmågan att kunna prioritera är personliga egenskaper som värderas högt. Vidare har du ett strukturerat och noggrant arbetssätt samt trivs med att arbeta självständigt såväl som i team. Du har talang för att få saker slutförda, är van vid att arbeta administrativt och har lätt för att ta kontakt med kunder och våra entreprenörer.

Meriterande är om du har arbetat med EDP Future eller liknande verksamhet i annan kommun.

Har du arbetat med entreprenörer och avtalstolkning är även detta meriterande.

B körkort erfordras.

Uppsala Vatten och Avfall lägger stor vikt på din personliga inställning och det är därför mycket viktigt att du i din ansökan visar på varför just du ska ha denna tjänst.

Tjänsten är placerad inom hushållsavfallsektionen som är en del av avfallsavdelningen.

Detta är en tillsvidareanställning, som inleds med provanställning, och vi ser gärna att du börjar din anställning hos oss så snart som möjligt. Vi har mycket spännande framför oss och du behövs här!

Välkommen med din ansökan!

Frågor om tjänsten: Cecilia Möller, sektionschef Hushållsavfall, tel. 018 – 727 93 46.
Fackliga ombud: Anders Nilsson, Akademikerföreningen, 018 - 727 92 92. Anette Lund, Vision, 018-727 92 22.
Din ansökan, innehållande CV och personligt brev vill vi ha senast 2019-01-27.

Uppsala Vatten och Avfall är ett kommunalt bolag med cirka 220 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter cirka 500 mkr.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.uppsalavatten.se
Sista ansökningsdag 27 jan (6 dagar kvar)