Vi söker dig som vill arbeta med mångfalds- och tillgänglighetsfrågor för Uppsala stift!

Vi söker dig som vill arbeta med mångfalds- och tillgänglighetsfrågor för Uppsala stift!

Uppsala stift tar nya steg mot framtiden och en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa. Vi söker efter dig som vill arbeta för ett levande församlingsliv inom Uppsala stift.

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är placerad i Uppsala och du tillhör team Främjande och tillsyn som arbetar med olika former av stöd till församlingar och pastorat. Du blir en del av detta team om ca 20 personer.

Som konsulent för mångfalds- och tillgänglighetsfrågor inom Uppsala stift ansvarar du för att förvalta det arbete som finns idag och i samverkan med församlingarna bedriva fortsatt utvecklingsarbete inom området som exempelvis omfattar teckenspråk, funktionsvariationer, minoritetsspråk och HBTQ frågor.

Du blir Uppsala stifts kontaktperson när det gäller samverkan och mötesplatser med Svenska kyrkan på församlings- nationell nivå samt övriga stift. Vidare kommer du att ansvara för extern och intern kommunikation gällande de aktuella områdena samt delta i internationella och nationella konferenser.

VEM ÄR DU?

Du har relevant utbildning på minst kandidatnivå. Det är meriterande om du har en kyrklig bakgrund i form av utbildning till präst, diakon eller pedagog. Du har god kännedom om Svenska kyrkans organisation och dess arbete med minoritetsspråk, teckenspråk, funktionsvariationer, samt tillgänglighets- och HBTQ frågor. Du har erfarenhet av att aktivt leda processer och driva utvecklingsarbete, gärna inom Svenska Kyrkan.

Som person är du initiativtagande och uppnår resultat. Du har en mycket god skriftlig och kommunikativ förmåga, är analytisk samt har förmåga att lyfta problemställningar på ett övergripande plan. Du har en mycket god samarbetsförmåga, kan inspirera och sprida goda exempel och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare har du en vana att göra omvärldsanalyser samt har en kulturell medvetenhet och värdesätter olikheter och förstår att bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Svenska kyrkan är en värderingsstyrd organisation och vi ser att du är medlem i Svenska kyrkan och väl förankrad i Svenska kyrkans tro och värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet.

VI ERBJUDER

Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, bra personalförmåner, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi hoppas du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa.

ANSÖKAN

Ansök genom att skicka personligt brev och CV till rekrytering.uppsalastift@svenskakyrkan.se senast 31 mars 2019.

Urval kommer att ske löpande så du kan bli kallad till intervju före sista ansökningsdag.

MÄRK din ansökan 'konsulent mångfaldsfrågor'.

Varmt välkommen med din ansökan!

VILL DU VETA MER?

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Katarina Olofsgård, Chef Team Främjande och Tillsyn, 018 - 68 07 05.

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Anna Reuterswärd, HR Konsult Svenska kyrkan, nås via växeln 018-68 07 00.
Mer info
Kontaktperson Anna Reuterswärd
Telefon 018-68 07 00
Område Uppsala stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift
Sista ansökningsdag 31 mars (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden 'Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa'. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 52 församlingar och pastorat med flera tusen anställda, förtroendevalda och många ideellt engagerade. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala. Läs mer på https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift