Utredningssekreterare

Utredningssekreterare

Vi söker dig som vill arbeta som utredningssekreterare i Uppsala Stift!

Vill Du vara med och förstärka det stöd som Uppsala stift erbjuder församlingar och pastorat?

Om tjänsten

I uppdraget som utredningssekreterare kommer du att arbeta med att ta fram underlag och analyser som ligger till grund för förändring av den lokala indelningen av församlingar och pastorat i Uppsala stift. Arbetet är mångfasetterat och i arbetet ingår insamling av ekonomiskt och statistiskt material såväl som att på ett pedagogiskt sätt hålla utredningsprocesser igång där både lokalt förtroendevalda och stiftsanställda medverkar. I rollen ingår även att vara delaktig i visitationsarbetet och övriga utredningsärenden och projekt som uppkommer inom organisationen eller från församlingar och pastorat.

Vidare kommer du att leda utbildningsinsatser såsom utbildning av kommande nya förtroendevalda samt utifrån uppkomna behov i församlingar skräddarsy insatser som rör tolkning av kyrkoordningen och stöd till förtroendevalda och ledning i samband med indelningsförändring.

I arbetet ingår också samverkan med SKAO (Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation), andra stift och stiftets kontraktsprostar.

Vem är du?

Vi söker Dig som har relevant akademisk examen inom ekonomi, juridik eller sociologi med 2-4 års erfarenhet av liknande arbete, gärna från en idéburen sektor.

Vi ser att du har erfarenhet av att bygga förtroendegivande relationer och att framgångsrikt leda projekt och utvärdera insatser. Vidare har du goda kunskaper i Office, systemvana samt erfarenhet att arbeta med förändringsprocesser och omvärldsbevakning. Du är väl förtrogen med Svenska kyrkan, dess uppdrag och organisation.

Du har en mycket god analytisk förmåga, är van att samverka och långsiktigt skapa goda relationer och har uthållighet i processer. Vidare har du en god samarbetsförmåga och är en strategisk, självständig, kommunikativ, pedagogisk, driven och engagerad utredare.

Vi erbjuder

Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi hoppas du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa.

Ansökan

Ansök genom länken nedan med ett personligt brev och CV senast den 26 juli 2020.

Varmt välkommen med din ansökan!

Placering och övrigt

Placering: Uppsala

Omfattning: Heltid, visstidsanställning, start 6 månader med möjlighet till förlängning.

Körkort krävs.

Vill du veta mer?

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Zacco TF Chef Pastoral Utveckling på email adress: Camilla.Zacco@svenskakyrkan.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Anna Reuterswärd, HR Konsult Svenska kyrkan, före 17 juli alternativt eller från måndag 10 augusti 018-68 07 73 eller 073-842 49 96.
Mer info
Kontaktperson Anna Reuterswärd
Telefon 018-68 07 73
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift
Sista ansökningsdag 26 juli 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden 'Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa'. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 52 församlingar och pastorat med flera tusen anställda, förtroendevalda och många ideellt engagerade. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala. Läs mer på: http://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift