Miljö- och klimatsamordnare till Uppsala stift

Miljö- och klimatsamordnare till Uppsala stift

Miljö- och klimatsamordnare till Uppsala stift

Inom Svenska kyrkan har vi unika värden att förvalta. Vi är brukare och förvaltare av värdefulla kyrkor, konstskatter och inventarier. Tillsammans ansvarar vi för landets största sammanhållna kulturarv. Vill du vara med på vår resa och bidra med dina kunskaper inom detta område?

Vill du vara med på Svenska kyrkans resa mot 2030 med stora möjligheter och utmaningar? Här kommer du in som en nyckelspelare med stort eget ansvar för att få fart på arbetet genom Svenska Kyrkans miljödiplomering och främjandearbete inom klimatområdet.

Om tjänsten:

Ditt arbete bygger på ett biskopsbrev för klimatet samt Svenska kyrkans färdplan för klimatet som siktar på klimatneutralitet 2030. Du ska främja församlingarnas miljö- och klimatarbete på ett lyhört och strukturerat sätt.

Arbetet består i att arbeta med kyrkans miljödiplomering som grund där du kommer bli ansvarig från stiftets sida. Arbetet sker i nära samarbete med likartade roller inom Svenska kyrkan.

Då fokus i denna roll är att stödja och främja församlingar och pastorats arbete inom Uppsala stift innebär tjänsten en del resor.

Vem är du?

Vi söker dig som har dokumenterad eftergymnasial utbildning inom klimat-, miljö- eller fastighetsområdet och har arbetat med Svenska kyrkans miljödiplomering eller likartad certifiering.

För att trivas i rollen behöver du vara:

  • flexibel och snabbt kunna inhämta ny information samt ställa om till ändrade prioriteringar eller riktlinjer.
  • självständig, strukturerad och ha erfarenhet av dokumentation och problemlösning.
  • handlingsinriktad, strategisk, lyhörd och ha lätt för att ta kontakt med folk.
  • noggrann, ansvarstagande och systematisk.

Du behöver även ha:

  • god förmåga och erfarenhet av att sammanfatta och sammanställa information på ett tydligt och adekvat sätt, både i form av muntliga presentationer och i skrift.
  • god kommunikationsförmåga och ett professionellt arbetssätt.
  • god vana i att arbeta i Office- programmen.
  • flytande svenska i tal- och skrift.

Ekonomi- och kommunikationskunskaper är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi hoppas du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa.

Ansökan

Ansök med ett personligt brev och CV senast 5 juni 2022. Intervjuer kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Placering och övrigt

Placering: Uppsala
Omfattning: Heltid tillsvidareanställning.
Körkort kan vara en fördel men inget krav, resor inom hela Sverige kan bli aktuella.

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Mervi Kariranta Lundqvist, HR Partner, mervi.kariranta@svenskakyrkan.se, 018-68 07 28.

Vi har valt kanaler för annonsering därför undanber vi samtal från andra annonseringskanaler och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Mervi Kariranta Lundqvist, HR Partner
Telefon 018-68 07 28
Område Uppsala stad
Yrkesroll Fastighet, Teknisk förvaltare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden 'Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa'. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 52 församlingar och pastorat med flera tusen anställda, förtroendevalda och många ideellt engagerade. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala. Läs mer på http://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift