Kulturarvshandläggare

Kulturarvshandläggare

Kulturarvshandläggare till Uppsala stift

Inom Svenska kyrkan har vi unika värden att förvalta. Vi är brukare och förvaltare av värdefulla kyrkor, konstskatter och inventarier. Tillsammans ansvarar vi för landets största sammanhållna kulturarv. Vill du vara med på vår resa och bidra med dina kunskaper inom detta område?

Till enheten Fastighet och kulturarv söker vi nu två Kulturarvshandläggare.

Inom enheten Fastighet och kulturarv arbetar vi med stiftsorganisationens olika uppdrag som bidrar till en god förvaltning och utveckling av stiftets församlingars och pastorats kulturmiljöer genom främjande, råd och stöd. Till denna enhet söker vi nu två kulturarvshandläggare.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat handläggning av den kyrkoantikvariska ersättningen och kyrkounderhållsbidraget. I arbetet ingår t.ex. att bedöma inkomna ärenden, ge råd till församlingar och pastorat i frågor om god förvaltning och tillvaratagande av kulturhistoriska värden samt medverka i samråd med berörda parter. Du kommer även delta i olika projekt som kunskapsbärare. I din vardag kommer du att ha nära samarbete med kollegor, församlingar och pastorat, myndigheter och företag. Platsbesök hos församlingar och pastorat ingår i tjänsten. Arbetet innebär ett relationsskapande, tillitsbaserat och coachande arbetssätt med stiftets församlingar och pastorat.

Vem är du?

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen med byggnadsantikvarisk inriktning eller annan likvärdig utbildning.

För att trivas i rollen behöver du ha:

erfarenhet av arbete inom kulturmiljöområdet med god kunskap om kulturmiljölagen.

hög integritet och god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunikativ i både tal och skrift.

god förmåga och erfarenhet av att sammanfatta och sammanställa information på ett tydligt och adekvat sätt, både i form av muntliga presentationer och i skrift.

god kommunikationsförmåga, uppvisa ett professionellt arbetssätt, självständigt sköta diskussioner med olika sakkunniga och samarbetspartners.

god vana att arbeta i Microsofts program.

god kännedom om Svenska kyrkans verksamhet och organisationer

Du behöver även vara:

flexibel och snabbt kunna inhämta ny information samt ställa om till ändrade prioriteringar eller riktlinjer.

självständig, strukturerad och ha erfarenhet av dokumentation och problemlösning.

handlingsriktad, strategisk, lyhörd och ha lätt för att ta kontakt med människor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi hoppas du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa.

Ansökan

Ansök med ett personligt brev och CV senast 5 juni 2022.
Intervjuer kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Placering och övrigt

Placering: Uppsala
Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning
Körkort är ett krav då resor inom hela stiftet är aktuellt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Boström, Fastighet och kulturarv, Uppsala stift, daniel.bostrom@svenskakyrkan.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Mervi Kariranta Lundqvist, HR Partner, mervi.kariranta@svenskakyrkan.se, 018-68 07 28.

Vi har valt kanaler för annonsering så därför undanber vi samtal från andra annonseringskanaler och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Mervi Kariranta Lundqvist, HR Partner
Telefon 018-68 07 28
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden 'Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa'. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 52 församlingar och pastorat med flera tusen anställda, förtroendevalda och många ideellt engagerade. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala. Läs mer på http://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift