Fastighetshandläggare

Fastighetshandläggare

Fastighetshandläggare till Prästlönetillgångarna på Uppsala stift
Svenska kyrkans 13 Prästlönetillgångar är tillsammans en av Sveriges största markägare. Prästlönetillgångarna i Uppsala stift omfattar ca 50 000 ha skogs- och jordbruksmark samt en mängd sjöar och vattendrag som är belägna i länen Gävleborg, Stockholm och Uppsala. Prästlönetillgångarna ska förvaltas så effektivt som möjligt och på ett sådant sätt att de ger bästa möjliga uthålliga totalavkastning. De ska därtill förvaltas på ett etiskt försvarbart sätt i enlighet med kyrkans grundläggande värderingar.

Vill du bli vår nya fastighetshandläggare och komma och arbeta tillsammans med oss på Prästlönetillgångarna på Uppsala stift?

Om tjänsten
Som fastighetshandläggare på Uppsala stift kommer du att arbeta inom förvaltningen av jord- och skogsbruksfastigheter. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat omfatta:
 • Hantering av markintrång, t.ex. starkströms- och VA-ledningar, trädsäkring, vägrätt
 • Upplåtelse av nyttjanderätt och servitut, t.ex. jakt, fiske, fiber
 • Köp, byte och försäljning av fast egendo
 • Hantering av lantmäteriförrättningar och samråd, t.ex. fastighetsbildning, bildande och omprövning av gemensamhetsanläggningar, bygglo
 • Hantering av samfälligheter o dyl.
 • Hantering av fastighetsdeklarationer
 • Vindkraft
 • Blandade ärenden inom fastighetsförvaltningen
Vem är du?
Som person behöver du vara Initiativrik, noggrann och strukturerad, ha lätt för att bygga relationer, kommunicera och förmedla information.
Du behöver ha god samarbetsförmåga och trivs med att vara en del av ett team och arbeta nära andra kollegor inom olika professioner.
Vidare bör du vara serviceinriktad och van vid att hantera kontakter med privatpersoner och myndigheter.

Andra egenskaper du behöver är:
 • Förmåga att hantera och växla mellan flera parallella ärenden och arbetsuppgifter
 • Förmåga att driva, planera och prioritera ditt arbete självständigt
 • Förmåga att fatta egna beslut och slutföra arbetsuppgifter
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du har också:
 • Relevant akademisk utbildning inom arbetsområdet.
 • Goda kunskaper och erfarenhet av arbete med markintrång, upplåtelser, köp, byte och försäljning av fast egendom samt fastighetsbildning.
 • Erfarenhet av ärendehandläggnin
 • Körkort och datorvana.
Arbete i en större komplex organisation är meriterande

Vi erbjuder
Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi hoppas du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa.

Ansökan
Ansök med ett personligt brev och CV senast 30 september 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Mervi Kariranta, HR Partner, mervi.kariranta@svenskakyrkan.se, 018-68 07 28.
Vi har valt kanaler för annonsering så därför undanber vi samtal från andra annonseringskanaler och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Mervi Kariranta
Telefon 018-68 07 28
Område Uppsala stad
Yrkesroll Fastighet, Förvaltare, Teknisk förvaltare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Uppsala stift

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden 'Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa'. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 52 församlingar och pastorat med flera tusen anställda, förtroendevalda och många ideellt engagerade. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala. Läs mer på http://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift