Områdeschef för område gata-trafik

Områdeschef för område gata-trafik

Vi söker en kommunikativ och utvecklingsinriktad chef som tar ansvar för helheten. Du drivs av att motivera andra och vet att delaktighet skapar engagemang!

Inom stadsbyggnadsförvaltningen har en mängd kompetenser samlats för samhällsbyggandet och stadsutvecklingen i Uppsala. Förvaltningen består av cirka 600 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer. Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat och har vår arbetsplats i kommunens nya stadshus med bästa pendlarläge precis intill resecentrum i Uppsala.

Avdelning gata, park, natur består av cirka 300 medarbetare och arbetar främst på uppdrag av gatu- och samhällsmiljönämnden och ansvarar för byggande, drift och underhåll av kommunens gator, parker och naturområden.

För att skapa bättre förutsättningar för att chefer och medarbetare har ett tydligt uppdrag och ansvar där samverkan alltid sker med fokus på hela stadsbyggnadsförvaltningens samlade leverans, omorganiseras avdelningen från och med 1 januari 2023. Vi söker i samband med detta en områdeschef som kommer att ansvara för område gata-trafik som består av 6 enheter.

Ditt uppdrag
Som områdeschef för område gata-trafik har du ansvar för kommunens gator, torg, gång- och cykelvägar, trafikplanering, tillstånd m.m. Ansvaret gäller såväl drift och underhåll som strategisk planering av verksamheterna. Enheterna inom området arbetar med drift och underhåll av gator, broar, trafiksignaler, markvärme, dagvattenpumpstation, renhållning av allmänplats m.m. Inom trafikplanering och mobilitet sker arbete med hållbart resande både i ett kort och långt perspektiv. Inom området hanteras även färdtjänst.

Som områdeschef har du det övergripande ansvaret för verksamheterna och leder området på helhet tillsammans med enhetscheferna. I ledarskapet är fokus på att stärka och säkra förändringskraft och utveckling av verksamheten.

Service, bemötande och effektivitet är centralt i vårt genomförande av uppdraget. Det är därför viktigt att du som områdeschef tar ett stort ansvar för att verksamheten möjliggör värdeskapande för kommuninvånare och näringsliv.

I din roll har du ett övergripande ekonomiansvar för området och leder kvalitetsarbete, verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för avdelningen gata, park, natur. I ledningsgruppen bidrar du till avdelningens och stadsbyggnadsförvaltningens leverans på helhet.

I din roll som områdeschef ingår även att leda områdets ledningsgrupp och att stödja och skapa förutsättningar för verksamheten att ta initiativ och leda frågor på bredd. Du har också ett ansvar för att stödja verksamheten i gemensam beredning av frågor som vi behöver lösa tillsammans inom förvaltningen och kommunkoncernen.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab i frågor som ekonomi, HR, kommunikation, IT, upphandling och fastighetsfrågor. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet inom verksamhetsområdet och god förståelse och kunskap om behoven för utveckling för hållbara resor och transporter. Du har chefserfarenhet där ansvar för verksamhet, personal och ekonomi ingått. Det är meriterande om du också har erfarenhet av att leda chefer. Du behöver ha erfarenhet av verksamhetsutveckling och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor kring styrning, uppföljning och kvalitetssäkring av verksamhet. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från politiskt styrd verksamhet.

Du har en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi ser också att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
För hela annonsen besök uppsala.se

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.uppsala.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren