Enhetschef till elektronikåtervinningen

Enhetschef till elektronikåtervinningen

Är du en modig och tydlig chef med en stark tilltro till individens förmåga? Vill du arbeta med professionalitet, bemötande och utveckling med fokus på ett bra samarbete? Då kan den här ledarrollen inom elektronikåtervinningen på arbetsmarknadsförvaltningen passa dig!

Inom utbildnings- och jobbcenters organisation finns arbetsförberedande insatser inom fyra enheter som tillhandahåller platser för praktisk arbetsträning och särskilda arbetsmarknadsanställningar inom olika branscher. Verksamheterna erbjuder anpassad men reell produktion och vänder sig i första hand till personer som saknar egen försörjning. Till en av dessa enheter, elektronikåtervinningen, söker vi en modig och tydlig enhetschef då nuvarande enhetschef går vidare till annat chefsuppdrag inom förvaltningen. För oss är det viktigt att ta vara på människors drivkrafter och få dem att utvecklas. En viktig del i ditt uppdrag är därför att skapa goda samarbeten genom ett coachande ledarskap som får människor att växa!

På enheten arbetar 4 arbetsmarknadshandledare, 1 driftledare och 5 återvinningsarbetare. Verksamheten tillhandahåller också arbetsuppgifter inom mottagning och demontering av elektronik för ca 43 arbetssökande. Elektronikåtervinningen tar avstamp i ett hållbarhetsperspektiv och bedrivs utifrån ett samarbetsavtal med El-kretsen AB och Kuusakoski Recycling. Verksamhetens innehåll ställer också höga krav på kontroll och rutiner utifrån gällande lagstiftning.

Vi på arbetsmarknadsavdelningen har ett tydligt uppdrag: att minska Uppsala kommuns försörjningsstödskostnader. Det förutsätter ett chefskap som har fokus på målet arbete och utbildning, har effektiva resultatstyrda processer och sist men inte minst sätter tilltro till individens förmåga. "En plats där jag vill vara" är ett citat från en av våra medarbetare på elektronikåtervinningen och den känslan vill vi att du fortsätter bygga tillsammans med oss!

Ditt uppdrag
Du ansvarar tillsammans med enhetens medarbetare för att till hög kvalitet tillhandahålla arbetsträning, praktik och möjlighet till olika former av arbetsmarknadsanställningar där målet är egen försörjning genom arbete eller studier. Tillsammans bedriver ni anpassad produktion i egenregi.

Som enhetschef har du ansvar för personal samt enhetens verksamhet, resultat och ekonomiska utfall. Du ser till att arbetet fördelas på ett sätt som optimerar enhetens måluppfyllelse och att resurserna används på ett kostnadseffektivt sätt. Du leder dessutom det systematiska arbetsmiljöarbetet och tillvaratar dina medarbetares synpunkter och förbättringsförslag samt handleder och ger stöd i kompetensutveckling genom ett coachande ledarskap.

I ditt uppdrag ingår också att kvalitetssäkra avdelnings- och områdesgemensamma beslut kring arbetssätt. Tillsammans med övriga enhetschefer ingår du i områdets ledningsgrupp och rapporterar till områdeschef. Politiska beslut, skiften i konjunkturen och inflöde av nya kommuninvånare är några faktorer som påverkar avdelningens och områdets förutsättningar. Som medarbetare och chef inom arbetsmarknadsavdelningen behöver du därför vara inställd på och se fördelarna med snabba omställningar av verksamheten.

Din bakgrund
Du som söker har antingen en utbildning på högskolenivå eller annan utbildning inom exempelvis ledarskap eller arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som relevant för tjänsten. Du behöver ha tidigare ledarerfarenhet och om du även har erfarenhet från arbetsmarknadsområdet är det meriterande. Vi ser också att du behöver ha erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och att du har erfarenhet av att leda grupper i förändring. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att ha startat och genomfört olika projekt kopplade till utveckling av individer och verksamhet. För att kunna ta dig mellan våra verksamheter som arbetar i nära samverkan med varandra behöver du också ha B-körkort.

För att lyckas i rollen är du en modig person som tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat, du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar och i snabba omställningar av verksamheten. I din ledarroll är du en trygg beslutsfattare med helhetssyn och ekonomisk medvetenhet. För dig är samarbete viktigt och du är en tydlig relationsskapare som säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt

Upplysningar
För hela annonsen besök uppsala.se

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Diarienr:

AMN-2022-00361

Arbetsplats:

Arbetsmarknadsavdelningen, elektronikåtervinningen

Förvaltning:

Arbetsmarknadsförvaltningen

Publicerad:

2022-11-21

Sista ansökningsdag: 2022-12-04
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.uppsala.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren