Enhetschef riktat stöd

Enhetschef riktat stöd

Diarienr: SCN-2022-00773

Arbetsplats: Avd. barn och ungdom myndighet

Förvaltning: Socialförvaltningen

Publicerad: 2022-11-14

Sista ansökningsdag: 2022-11-30

Vill du bli en av oss på barn och ungdom myndighet inom Socialförvaltningen? Har du engagemanget och viljan att utveckla och utvecklas? Då kanske vi har jobbet för dig!

Avdelningen för barn och ungdom myndighet befinner sig i en positiv utvecklingsfas! Vi ökar antalet socialsekreterare och satsar samtidigt på en attraktiv arbetsmiljö med flexibla arbetssätt och bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Ytterligare ett prioriterat område är samverkan, både internt inom förvaltningen och med andra kommunala verksamheter.

Avdelningen barn och unga myndighet är uppdelad i 3 områden (Mottagning och riktat stöd, Utredning och uppföljning samt Placering) men verksamheten präglas av helhetssyn och samarbete. Detta inkluderar även vår stora och omfattande utförarverksamhet. I Uppsala är vi stolta över det stora och omfattande utbudet vi har att tillgå i vår egen regi.

Uppsala kommun satsar på att öka tryggheten i kommunen och enheten för riktat stöd 1 har fått uppdraget att utveckla arbetet med barn och ungdomar i riskzonen för utanförskap, droger och kriminalitet. Vårt arbete vilar på systemteoretiska grunder och vi har ett nära samarbete med ungdomsjour, fritid, skola och polis.

Ditt uppdrag
Som enhetschef har du ansvar för enhetens personal, arbetsmiljö, ekonomi och kvalitet. Det innebär att du på ett kostnadseffektivt sätt optimerar såväl enhetens som förvaltningens kapacitet. Du ser värdet av att aktivt och systematiskt jobba med arbetsmiljön och är en ledare som skapar delaktighet hos dina medarbetare genom att uppmuntra kreativitet och tillvarata goda idéer.

Alla handläggare och chefer som arbetar med barn, ungdomar och familjer inom förvaltningen tillämpar ett systemteoretiskt arbetssätt och utbildas sedan några år i Signs of safety. Som enhetschef ansvarar du ytterst för att rådande lagstiftning, riktlinjer och rutiner följs och utvecklas på enheten på ett systematiskt sätt.

Till din hjälp har du två teamledare som ansvarar för den dagliga arbetsledningen och ett tjugotal handläggare. Du ingår i ledningsgruppen för området Mottagning och riktat stöd och kommer att arbeta nära områdeschef och tre andra enhetschefer med verksamhetsutveckling och övergripande styrning och ledning. Som chef får du även stöd av controller och HR i ekonomi respektive personalfrågor, samt strateger när det gäller utvecklingsfrågor. Du rapporterar till områdeschef.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen som socionom och har erfarenhet av myndighetsutövning i liknande verksamhet. Har du dessutom erfarenhet från verksamhet riktad mot barn och unga är det meriterande.

Du är rutinerad som ledare och är van att ansvara för såväl personal som budget och verksamhet. Det är en fördel om du har genomgått ledarskapsutbildning liksom utbildning i systemteori och Signs of Safety. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift.

Du och ditt ledarskap präglas av tydlighet, stabilitet och trygghet. Planering, mål och uppföljning är naturligt för den vi söker och det är viktigt att vara strukturerad i sitt arbetssätt för att lyckas väl i den här tjänsten. Vi letar efter dig som är ett gott exempel på vår värdegrund Göra skillnad, Arbeta tillsammans och Välkomna nyskapande och som har förmåga att omsätta de politiska målen till en attraktiv arbetsplats och högpresterande verksamhet med fokus på de som behöver oss mest; våra barn och unga!

Upplysningar
För hela annonsen besök uppsala.se

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Ansök nu".

För dig med skyddad identitet
Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.uppsala.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren