Enhetschef – Pilskolan resursenhet

Enhetschef – Pilskolan resursenhet

Låter det intressant att få driva utvecklingen av en skolverksamhet som riktar sig till elever med funktionsvariationer inom hörsel, språk och autism? Då kan du vara den ledare och chef som tillsammans med personalen på Pilskolan resursenhet kan göra stor skillnad för våra elever!

Pilskolan är från hösten 2022 Uppsala kommuns centrala resursenhet för elever med funktionsvariationer inom hörsel, språk och autism i årskurserna 1–6. Det innebär att du kommer till en verksamhet som är under utveckling där du har möjlighet att påverka och forma verksamhetens framtid tillsammans med skolans personal.

Resursenheterna fungerar som ett komplement till grundskolorna där eleverna har sin grundplacering och hos oss arbetar lärare och elevassistenter med kompetens och erfarenhet inom bland annat autism och språkstörning tillsammans med exempelvis logoped, psykolog och teckenspråkstolk. All personal är utbildad inom lågaffektivt bemötande och flertalet är kunniga inom tecken som stöd.

Ditt uppdrag
På Pilskolan samarbetar vi med föräldrar, hemskolans personal och andra personer i elevens nätverk för att möta elevens behov och främja elevens utveckling. Vi arbetar med en tydlig pedagogik genom förutsägbarhet, struktur, anpassad och tillrättalagd miljö, alternativa verktyg, bildstöd och tydliggörande pedagogik. Undervisningen byggs upp utifrån den individuella elevens behov och elevens utveckling följs upp i arbetslag, eventuell handledning och elevhälsoteam. Målet för verksamheten är att eleverna ska uppnå måluppfyllnad enligt läroplanen och placeringarna följs upp terminsvis med elevens hemskola.

Som enhetschef på Pilskolan har du ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Enheten har i nuläget ca 30 medarbetare och ca 26 elever. Du leder enhetens systematiska kvalitetsarbete och det pedagogiska utvecklingsarbetet samt skapar förutsättningar för samarbete, engagemang och nyskapande. Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller frågor inom bland annat ekonomi, HR, kommunikation och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap där du arbetar tillsammans med skolans personal för att göra skillnad för våra elever.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleexamen med pedagogisk inriktning och som har chefserfarenhet från pedagogisk verksamhet. Det är meriterande om du har rektorsutbildning och ledarerfarenhet inom pedagogisk verksamhet för elever med behov av särskilt stöd i mindre undervisningsgrupper. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att hantera svåra samtal i skolmiljö och av att kommunicera med människor med varierade förutsättningar. Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet av att leda elevhälsoarbetet på en skola.

För rollen behöver du ha en god ledarskapsförmåga och ha lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat och förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi ser också att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och är bra på att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
För hela annonsen besök uppsala.se

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet
Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.uppsala.se/
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren