Junior Säljare

Junior Säljare

Upplands Energi erbjuder elförsäljning samt energiprodukter till privatpersoner och företag i hela Uppland. Företagets elnät omfattar halva Uppsala samt delar av Heby- och Östhammars kommun. Upplands Energi lever och verkar i din närhet samt brinner för det lokala – vi stöttar föreningar och organisationer med ett lokalt uppländskt samhällsengagemang. Enligt Svenskt Kvalitetsindex är Upplands Energi det elbolag i Uppland som med bred marginal har de nöjdaste kunderna. Upplands Energi koncernen grundades 1918 och har sitt säte i Björklinge norr om Uppsala.

Om tjänsten

Är du nyfiken och framåt, drivs av att göra affärer och gillar försäljningsutmaningar? Då kan du vara den vi letar efter!

Vår verksamhet Elförsäljning arbetar med försäljning av el mot privatpersoner och mindre företag inom den lokala marknaden i Uppland. Vi drivs av att kunna hjälpa våra kunder göra ett bra och medvetet val kring sina elavtal. Under år 2020 fick vi SKI´s högsta utmärkelsen "Sveriges nöjdaste kunder inom Elhandeln", vilket alltid är vår strävan då kunden för oss alltid ska vara i fokus.

Vi kommer nu att utöka vårt försäljningsteam inom området och söker där med en driven junior säljare till vårt team. Du kommer att få dela din vardagen tillsammans med duktiga och erfarna kollegor med utgångspunkt från vårt kontor i Björklinge. Du som säljare inom Elförsäljning kommer att planera och driva affärer mot privatmarknaden framåt genom att aktivt söka upp och kommunicera med kunder.

I tjänsten innefattas ett brett spektrum av arbetsuppgifter där du prioriterar, planerar samt organiserar ditt arbete för att alltid leverera med hög kvalitet. Vi väntar oss att du jobbar mot en ständig kundutveckling och tar ett stort kundansvar i enlighet med företagets ambitioner och mål. Ditt arbete kommer ske både som försäljning via telefon, digitala medier samt fysiska möten med våra kunder. Hos Upplands Energi förväntas du utöka vår marknadsposition där du arbetar mot en ständig kundutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet inom försäljning, extra meriterande om du tidigare har arbetat med uppsökande försäljning och telefonförsäljning. Vi ser att du har en avslutad gymnasial utbildning, har goda kunskaper i svenska och engelska samt har förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift. Du har god datavana och använder modern teknik för att effektivisera din vardag. I denna tjänst är B-körkort ett krav.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet då det är en viktig egenskap för att lyckas i denna roll. Vi söker dig som är driven, resultatorienterad och brinner för att sätta kunden i fokus. Du är inte rädd för att utmana och gillar att tillsammans med dina kollegor förstå den egentliga utmaningen. Du trivs med att göra affärer och gillar att vinna, samtidigt som du är en genuin lagspelare.

Vi erbjuder
  • En roll i en koncern som grundades 1918 där vi drar nytta av vår historik samtidigt som vi skapar möjligheter för framtiden med vår starka framåtanda.
  • Vi agerar på en marknad med stor samhällsfokus med stora möjligheter till att hjälpa till att driva mot ett hållbart samhälle. Vi värnar om vår miljö och våra barns framtid genom energilösningar som bygger på ett hållbart samhälle.
  • Ett lokalt och aktivt energiföretag med stort samhällsengagemang.
  • Ett företag som är stolta över att ha de nöjdaste kunderna på vår marknad.
  • Ett företag med nära samarbeten och korta beslutsvägar.
  • Fantastiska och engagerande arbetskamrater som arbetar tillsammans i team mot gemensamma mål.
Personlighet

Vi söker dig som har höga mål och ambitioner för att växa och utvecklas i din säljroll. Du har en hög aktivitetsnivå, gillar utmaningar, drivas av att nå resultat och vinna samt siktar mot att bli självgående i din roll. Vi ser att du är utåtriktad samtidigt som du kan lyssna och se till kundens behov och önskemål.

Vi tror vidare att du är en person med positiv syn på omvärlden och som uppskattar både långsiktighet som snabba förändringar. Du är liksom vi prestigelös och redo att hugga i där det krävs. För att lyckas i rollen krävs att du har en naturlig förmåga att kunna bygga relationer såväl via muntlig som skriftlig kommunikation. Det är viktigt att du trivs i en miljö som präglas av förnyelse, framåtanda och har förmåga att tänka nytt och ständigt utmana dig själv och dina kollegor för att komma framåt. Du kommer ha stor möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, men det ställer också höga krav på att du är villig att satsa. Hos oss värdesätts ditt arbete och dina idéer värderas högt.

Tillträde och ansökan

Tjänsten är en heltidstjänst och tillsätts omgående efter överenskommelse. Intervjuer kan ske löpande.

Sista dag för ansökan: 2021-07-31

Rekryteringsprocess

Vi undanber oss ansökningar via e-post. Samtliga ansökningar skickas via nedanstående ansökningsformulär.

Inför rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till publiceringskanaler och undanbeder oss därför vänligt, men bestämt, kontakt från rekryteringsföretag och mediesäljare.

Upplysningar om tjänsten

Frågor om tjänsten besvaras av: Ulrik Wallén, Elförsäljningschef

Fackliga representanter: Kerstin Karusseit Ledarna, Monica Andersson Unionen samt Johannes Bryngelsson SEF.

Samtliga nås på telefon 018-67 84 00.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.upplandsenergi.se/
Sista ansökningsdag 31 juli 2021 (5 dagar kvar)