Driven säljare - Elförsäljning

Driven säljare - Elförsäljning

Upplands Energi erbjuder elförsäljning samt energiprodukter till privatpersoner och företag i hela Uppland. Företagets elnät omfattar halva Uppsala samt delar av Heby- och Östhammars kommun. Upplands Energi lever och verkar i din närhet samt brinner för det lokala - vi stöttar föreningar och organisationer med ett lokalt uppländskt samhällsengagemang. Enligt Svenskt Kvalitetsindex är Upplands Energi det elbolag i Uppland som med bred marginal har de nöjdaste kunderna. Upplands Energi koncernen grundades 1918 och har sitt säte i Björklinge norr om Uppsala.

Om tjänsten

Är du en säljare som gillar att ha en bred kundportfölj, drivs av att göra affärer och gillar försäljningsutmaningar? Då kan du vara den vi letar efter!

Vår verksamhet Elförsäljning arbetar med försäljning av el mot privatpersoner och mindre företag inom den lokala marknaden i Uppland. Vi håller nu på att utöka vårt försäljningsteam inom området privatkunder och söker där med en driven säljare till vårt team med utgångspunkt från vårt kontor i Björklinge. Du kommer tillhöra vårt försäljningsteam där du får dela vardagen tillsammans med duktiga och erfarna kollegor. Vi drivs av att kunna hjälpa våra kunder göra ett bra och medvetet val kring sina elavtal. Under år 2020 fick vi SKI´s högsta utmärkelsen "Sveriges nöjdaste kunder inom Elhandeln", vilket alltid är vår strävan då kunden för oss alltid ska vara i fokus.

I tjänsten kommer du inneha en viktig funktion där du ansvarar för att driva försäljningsprocessen mot privatmarknaden framåt. Vi väntar oss att du jobbar mot en ständig kundutveckling och tar ett stort kundansvar i enlighet med företagets ambitioner och mål. I tjänsten ingår både försäljning via telefon, digitala medier och fysiska möten med våra kunder. Du kommer också vara med och driva samt utveckla säljprocessens framåt med ett nära samarbete med vår marknadsavdelning och kundservice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom försäljning, extra meriterande är om du tidigare har arbetat med elförsäljning och/eller har ett lokalt nätverk inom Uppland. Vi ser att du har en avslutad gymnasial utbildning, har goda kunskaper i svenska och engelska samt har förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift. Tjänsten kräver att du innehar B-körkort.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet då det är en viktig egenskap för att lyckas i denna roll. Vi söker dig som är driven, resultatorienterad och brinner för att sätta kunden i fokus. Du är inte rädd för att utmana och gillar att tillsammans med dina kollegor förstå den egentliga utmaningen. Du trivs med att göra affärer och gillar att vinna, samtidigt som du är en genuin lagspelare.

Personlighet

Vi söker dig som har höga mål och ambitioner för att växa och utvecklas i din säljroll. Du gillar utmaningar, drivs av att nå resultat och är självgående i din roll. Du har ett positivt förhållningssätt, är flexibel och gillar att jobba i miljöer med mycket kontaktskapande. Du är liksom vi prestigelös och redo att hugga i där det krävs. För att lyckas i rollen krävs att du har en naturlig förmåga att kunna bygga relationer såväl via muntlig som skriftlig kommunikation. Det är viktigt att du trivs i en miljö som präglas av framåtanda och har förmåga att tänka nytt och ständigt utmana dig själv och dina kollegor för att komma framåt. Du kommer ha stor möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, men det ställer också höga krav på att du är villig att satsa.

Tillträde och ansökan

Tjänsten är en heltidstjänst och tillsätts omgående efter överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Sista dag för ansökan: 2021-03-07

Rekryteringsprocess

Vi undanber oss ansökningar via e-post. Samtliga ansökningar skickas via nedanstående ansökningsformulär.

Inför rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till publiceringskanaler och undanbeder oss därför vänligt, men bestämt, kontakt från rekryteringsföretag och mediesäljare.

Upplysningar om tjänsten

Frågor om tjänsten besvaras av: Ulrik Wallén, Elförsäljningschef

Fackliga representanter: Kerstin Karusseit Ledarna, Monica Andersson Unionen samt Johannes Bryngelsson SEF.

Samtliga nås på telefon 018-67 84 00.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (5 dagar kvar)