Markförhandlingsingenjör

Markförhandlingsingenjör

Som markförhandlingsingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som markförhandlingsingenjör är du ett fastighetsrättsligt stöd i väg- och järnvägsprojekt i samarbete med våra markförhandlare. Du kommer att vara en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra väg- och järnvägsprojekt. Det här en möjlighet för dig som nyligen påbörjat din karriär inom fastighetsrättsliga frågor att få utvecklas tillsammans med oss, för att du på sikt ska bli markförhandlare. Du kommer stötta flera olika markförhandlare för att få en bredd och du kommer i kontakt med både projekt på landsbygden och i innerstan. I projekten kommer du tillsammans med flera kollegor vara med och bidra och arbeta fram bra lösningar.

Din uppgift i projekten innebär att stödja markförhandlaren med att ordna markåtkomst för projekten, upprätta underlag för förhandling om ersättning för köp av och intrång i fastigheter samt upprätta underlag till övriga fastighetsrättsliga avtal. Du kommer även att delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du är med tillsammans med markförhandlaren och säkerhetsställer likabehandling i markåtkomster och du är en företrädare för rättssäkerheten.

För att du ska få bästa förutsättningarna att komma in i verksamheten får du som nyanställd markförhandlingsingenjör en gedigen introduktion med ett kurspaket i fem block som avhandlar mark-och miljöjuridik, värdering av olika slag, planläggningsprocess samt handläggning och stöd i marklösensfrågor. Du får även en mentor och tillsammans tas en individuell plan fram utifrån vad du har för kompetens med dig och vad du behöver utvecklas mer inom. Vi ser att du inom ett par år tar dig an en markförhandlarroll och självständigt utgör stöd i fastighetsrättsliga frågor i infrastrukturprojekten.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är problemlösare som är självgående och ser vad som behöver göras och agerar därefter samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Du är strukturerad och organiserar och planerar ditt arbete väl Arbetet innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket behöver du ha en god kommunikativförmåga där du är lyhörd och kan förmedla ditt budskap på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom lantmäteri/juridik eller likvärdigt med inriktning mot fastighetsrätt som vi bedömer likvärdig
  • har minst ett års arbetslivserfarenhet av fastighetsrättsliga frågor
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet av investeringsprojekt inom väg eller järnväg
  • har erfarenhet av att arbeta med administration såsom t.ex. resurshantering, ekonomiuppföljning eller fakturahantering
  • har erfarenhet av markförhandlingsprocesser
För att få en diskrimineringsfri och objektiv rekryteringsprocess används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-09

Upplysningar

Rekryterande chef Andreas Sahlén
0101232345

Stf chef Joel Vestby
0101230719

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Daniel Jonsson
0101231549
Mer info
Kontaktperson Andreas Sahlén
Telefon 0101232345
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 mars 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.