UX/UI designer

UX/UI designer

Nu finns det en riktigt bra möjlighet för dig som är UX/UI Designer med fokus på interaktionsdesign och som vill jobba på Telia i Uppsala. Jag heter Alexander Lind och mitt team ansvarar för användarupplevelsen i Telia ACE. Jag har förmånen att leda ett mycket engagerat utvecklings-team som alltid sätter kundupplevelsen i centrum.

Är det här din nästa möjlighet?

Som en del av vårt team kommer du att jobba med utvecklingen av Telia ACE, Nordens marknadsledande plattform för kundservice och digitala kundmöten. I din roll får du arbeta med interaktionsdesign och visuell design av Telia ACE.

Du samarbetar tätt med utvecklare, UX/UI-kollegor och våra användare för att se till att UI, UX och teknik samspelar och skapar en riktigt bra användarupplevelse. Du kommer att säkerställa att vi håller en hög kvalitet vad gäller Telia ACEs visuella och funktionella användargränssnitt.

Dina arbetsdagar kommer att ha ett varierande innehåll och du deltar aktivt i hela utvecklingsprocessen från idé/behov till leverans och uppföljning. Som designer kommer du få göra allt från att utföra användarresearch och hålla i workshops till att kartlägga användarflöden samt ta fram lösningskoncept i form av wireframes, mockups och utvecklingsfärdiga UI-skisser. Du kommer även att vara en viktig del i uppbyggnaden av vårt designssystem som ska försäkra att alla produkter inom Telia ACEs produktsvit följer samma manér.

Är det här du?

Livet på Telia handlar om utveckling och vi är på god väg att bli Nordens vassaste tech-bolag. För att göra ett bra jobb måste du förstå både teknologi och mänskligt beteende.

Vi är inga solo-artister, utan är ett team som jobbar prestigelöst och når framgång tillsammans. Du gillar alla delar i processen och kan jobba på detaljnivå såväl som att tänka stort och konceptuellt och därigenom nå bra resultat.

En av dina starkaste drivkrafter är att förstå användarens behov och du har sedan förmågan att ta erfarenheterna vidare hela vägen från koncept till interaktionsdesign. Du gillar att dela med dig av din expertis och håller både dig själv och dina kollegor uppdaterade på trender och utveckling inom området så att vi alltid ligger i framkant.

Dina personliga kompetenser:
 • Kommunikativ lagspelare
 • Prestigelös och flexibel
 • Nyfiken och lösningsorienterad
 • Har lätt att ta initiativ och är självgående
 • Trivs i situationer där man både får hantera snabba puckar och arbeta fram långsiktiga strategier
 • Värderar användarupplevelsen högt och tycker det är roligt att skapa enkelhet i komplexa system
 • Har ett starkt intresse för design och håller sig uppdaterad med nya metoder och rådande best practice
 • Tycker om att tänka på en övergripande konceptuell nivå, och hur man kan skala lösningen för att möta förutsättningarna
Din erfarenhet
 • Universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap, interaktionsdesign, digitala medier eller likande
 • Minst ett par års erfarenhet av att arbeta med UX och UI inom utvecklingsprojekt
 • Utmärkt förmåga att kommunicera på både svenska och engelska
 • Erfarenhet av arbete med tillgänglighet enligt WCAG är meriterande
 • Erfarenhet av utveckling och förvaltning av designsystem är meriterande
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av relevant designmjukvara som Figma, Adobe CC och eller motsvarande
 • Är du också en fena på CSS så är det en fördel
 • Kompletterade utbildning inom grafisk design/formgivning är meriterande
Mer än bara ett jobb!

Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll.

Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnade företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi respekterar människor och värdesätter mångfald. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?

Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del av vårt team! Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta mig på alexander.z.lind@teliacompany.com eller kontakta mig på https://www.linkedin.com/in/lindalexander/.

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 2022-06-30

Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is reflected in our purpose: To reinvent better connected living. That's how we make a difference for our customers in the big and in the small. That's how we contribute to the lives and livelihoods where we are present. Our skilled people and partners, innovative technologies and powerful networks are there to make daily life smoother and richer for our customers and help societies and business become more efficient and sustainable. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.