Kommunikatör till SLU

Kommunikatör till SLU

Kommunikatör - Institutionen för vatten och miljö

Institutionen (www.slu.se/vatten-miljo) arbetar med tillämpad miljöforskning och miljöanalys med ett nationellt ansvar för övervakning av miljötillståndet i sjöar och vattendrag. Forskningen vid institutionen fokuserar på akvatisk ekologi och biodiversitet, geokemiska och hydrologiska processer, samt miljökemi och akvatisk ekotoxikologi. Institutionen har c:a 130 anställda, varav drygt hälften är forskare/doktorander och resten är teknisk och administrativ personal. Institutionen ingår i SLU:s Mark-Vatten-Miljöcentrum på Campus Ultuna i Uppsala.

Arbetsuppgifter:
I rollen som kommunikatör hos oss kommer du att få arbeta med en stor variation av uppgifter och i samarbete med många olika människor. Du har en viktig och efterfrågad funktion med stor möjlighet att påverka och utveckla vårt kommunikationsarbete. Du samarbetar med andra kommunikatörer på SLU i organisationsstrukturer som institutionen är inblandad i, t.ex. miljöanalysprogram, infrastrukturer och centrumbildningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ta fram en övergripande kommunikationsplan för institutionen inom de områden institutionen verkar, inom forskning, miljöanalys och undervisning, som kopplar till institutionens strategi och ta fram rutiner för att sedan använda den i det fortlöpande arbetet.
  • Stödja forskare i att ta fram kommunikationsplaner för ämnesområden och inför projektansökningar.
  • Ta fram en strategi för att synliggöra institutionens arbete extern och internt, samt bidra med stöd vid publicering av forskningsresultat, studentrekrytering, event, konferenser samt synliggöra vår verksamhet via sociala medier.
  • Vara med i redaktionsgruppen för webbsidan Sveriges vattenmiljö, där du bidrar i löpande redaktionsarbete och utvecklingsarbete
Kvalifikationer:

Du har relevant högskoleexamen (exempelvis inom kommunikation, marknadsföring eller journalistik) eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig och har erfarenhet av projektledning och kommunikationsplaner. Erfarenhet av att samarbeta med forskare och att verka i en kunskapsorganisation är meriterande.

Du har arbetat med kommunikation - gärna med nyhetsinriktning - minst ett år och har bred erfarenhet av att skriva engagerande texter, samt kan omförpacka längre material för ökad tillgänglighet. Du får gärna ha arbetat med internkommunikation. Du är bra på layout. Du har vana vid att arbeta med olika CMS, samt med bildredigering. Det är meriterande om du har erfarenhet av webbanalys samt redigering av rörlig bild.
Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du strukturerad, pålitlig och ansvarstagande. Du är samarbetsinriktad och lyhörd och ser samspelet med andra som ett viktigt verktyg för att utveckla effektiv internkommunikation. Du tar egna initiativ och är bra på att jobba självständigt utefter satta ramar. Du har förmåga att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-08-15.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt. SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala. www.slu.se SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktperson:
Stina Drakare
Forskare
stina.drakare@slu.se
018-67 31 02
Mer info
Kontaktperson Anette Eriksson
Telefon 018-65 33 06
Område Uppsala stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.