LÖNECHEF - med ansvar för Global Mobility och Comp & Ben

LÖNECHEF - med ansvar för Global Mobility och Comp & BenLönechef - med ansvar för Global Mobility och Comp & Ben
Vi söker en erfaren chef med stor kunskap om Global Mobility till löneenheten vid Svenska kyrkans nationella och internationella verksamhet.

Löneteamet består idag av åtta medarbetare som tillsammans ansvarar för cirka 550 löner varav runt 100 utlandslöner. Vi är verksamma i 60-talet länder runt om i världen varav medarbetare är utstationerade i drygt 30. Förutom löner till anställda ansvarar enheten för arvoden och ersättningar till cirka 1 000 förtroendevalda och uppdragstagare.

Gruppen du blir ansvarig för är ett team som tillsammans med dig vill fortsätta arbetet med att utveckla processer och rutiner som tar enheten vidare framåt. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka arbetssätt och hur organisationen arbetar med de frågor som ligger inom ditt ansvarsområde. God kommunikation är nyckeln till framgång och du kommer att ha många kontaktytor både inom och utom organisationen, såväl i Sverige som utomlands.

Primära ansvarsområden
 • Vara specialist inom Global Mobility samt Comp & Ben frågor
 • Leda lönearbetet
 • Driva utvecklingsprojekt inom Flex för att utöka systemet med funktioner tex för hantering av utlandsanställdas löner
 • Utveckla rutiner för anställningsadministration
 • Personal- och budgetansvar för enheten
 • Ingå i avdelningens ledningsgrupp
Löneenheten är en del av personalavdelningen som även innehåller HR och Säkerhet. Totalt består avdelningen av ca 20 personer och du kommer att rapportera till HR-chef.

Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom juridik, ekonomi eller likvärdigt
 • Flerårig ledarerfarenhet
 • Mycket god kunskap om och erfarenhet av Compensation & Benefits samt Global Mobility
 • God kännedom om lönehantering
 • God svenska och engelska i tal och skrift
 • Dela Svenska kyrkans värderingar om allas lika värde
 • God systemförståelse, kunskaper i Office, mycket goda kunskaper i Excel. I dag arbetar vi i lönesystemen Flex och Agda
Vi söker dig
Till tjänsten som lönechef söker vi en god ledare med förmåga att motivera, engagera och samordna arbetet på ett tydligt och effektivt sätt. Du är en trygg, stabil och kommunikativ person som snabbt kan anpassa dig efter olika situationer. Att skapa goda relationer såväl internt som externt är du duktig på och med din kreativa ådra bidrar du till nytänk och ett lösningsorienterat arbetssätt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen i centrala Uppsala. I denna rekrytering samarbetar Svenska kyrkan med AH Executives. Kontakta Rekryteringskonsult Inez Almquist, inez.almquist@ahexecutives.se eller tel 073 708 41 94, om du har frågor kring tjänsten eller processen.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan så snart som möjligt men senast den 30 augusti. Vi kommer att intervjua löpande.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AH Executives AB
Sista ansökningsdag 20 sept (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån - kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.