Söker du en bred HR tjänst med såväl strategiskt som operativt ansvar för HR funktionens leverans?

Som HR Partner kommer du att aktivt arbeta med alla HR processer (skapa, genomföra, leda, utvärdera och förbättra) och vara ett chefsstöd till stiftsdirektor och ledningsgrupp. Rollen innebär att ansvara för de olika HR processerna för våra medarbetare/förtroendevalda och uppdraget inkluderar också att ge stöd som rådgivare i olika HR ärenden för våra församlingar och pastorat. Du är stationerad i Uppsala och rapporterar till stödfunktionens chef.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Leda det systematiska arbetsmiljöarbete som rör policydokument, handlingsplan och uppföljning inom HR området
  • Säkerställa att HR processer genomförs med hög kvalité såsom lönerevision, medarbetarsamtal, kompetensutveckling, rekrytering, introduktion, rehab och avslut
  • Stärka och utveckla medarbetarskap på alla områden
  • Facklig samverkan
  • Arbetsrätt
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom HR och vi tror att du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du är en god kommunikatör i både tal och skrift och trivs med att genomföra workshops/utbildningar och är bekväm med att tala inför publik.

Som person
För att lyckas i rollen ser vi att du behöver vara en självgående och motiverad person med hög integritet och ett strukturerat och tydligt arbetssätt. Vidare har du goda ledaregenskaper och lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet och det är även önskvärt att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar.

Om tjänsten
Tjänsten är en heltidsanställning som vi avser att tillsätta snarast varpå intervjuer och kandidatpresentationer kommer att ske löpande.

I denna rekrytering samarbetar Svenska kyrkan med AH Executives. Kontakta gärna Niklas Almquist, 073 364 06 40 eller via mail niklas.almquist@ahexecutives.se om du är intresserad eller har frågor om tjänsten.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan innehållandes CV och personligt brev.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AH Executives AB
Sista ansökningsdag 17 dec (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden ”Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa”. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 127 församlingar där det finns cirka 3000 anställda, 4000 förtroendevalda och många ideellt engagerade. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala. Läs mer på http://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift