Junior HR-generalist till Svenska kyrkan

Junior HR-generalist till Svenska kyrkan

Vår kund Svenska kyrkan söker en HR-generalist som vill vara med och driva HR-funktionens arbete. Dom står inför en förändringsprocess och HR har nyligen satt en strategisk plan för hur man ska ta sig framåt. Därför behöver vår kund nu stöttning i form av en HR-generalist. I denna roll kommer du erbjudas varierande arbetsuppgifter och vi letar efter dig som är redo att ta nästa steg i din karriär! Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals med start i höst och förväntas pågå i sex månader med mycket goda möjligheter till förlängning. Du kommer att få möjligheten att arbeta ett par dagar i veckan hemifrån om så önskas.

Vi vill uppmärksamma dig på att med anledning av semestertider kommer återkoppling och urval att ske tidigast den 8:e augusti. Tack för ditt tålamod!

Ditt uppdrag:

Du kommer att stötta befintlig HR-ansvarig kring det strategiska arbetet, och tillsammans kommer ni att samarbeta för att nå de satta målen. Beroende på vem du är och vad du har med dig för erfarenhet kan rollen och arbetsuppgifterna komma att formas.

Exempel på uppgifter som rollen kan komma att innebära:
  • ta fram underlag och sätta befattningsbeskrivningar
  • kontakt med chefer och facket kring personalfrågor
  • skicka underlag till löneavdelning
  • utföra skyddsronder och upprätta åtgärdsplaner kring arbetsmiljöfrågor
  • ta fram statistik som underlag för kompetensbehov
Utöver ovan nämnda exempel kommer du att driva rekryteringsprocesser, med stöttning från HR-ansvarig.

Vem du är:

Denna roll passar dig som arbetat ett par år med rekrytering samt drivit egna processer, men som nu vill utvecklas och är redo att ta dig an bredare HR-arbete. För att lyckas i rollen ser vi att du är en kommunikativ person som gillar struktur och ordning och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi ser att du har med dig en akademisk examen inom HR och har lätt för att se det organisatoriska värdet i de små detaljerna. Då du kommer att ansvara för rekryteringen under ditt uppdrag, ser vi att du har drivit egna processer tidigare och känner dig trygg i alla steg. Det är meriterande om du har erfarenhet av rekrytering av tjänstemän.

Om uppdragsgivaren:

Uppsala stift är en del av svenska kyrkan som är en förstroendemannastyrd organisation. Svenska kyrkan är indelad i tretton stift med var sin biskop. Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 121 församlingar i deras uppdrag och omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. Stiftelsens grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Det församlingsutvecklande arbetet bedrivs främst genom fortbildning, rådgivning och information samt genom att erbjuda mötesplatser för fördjupning och reflektion.

När du blir en av oss:

Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Vi är också måna om att du som konsult känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här.

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Våra värdeord - nyfiken, modig och proffsig - är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund.

Nyfiken på att veta mer?
Jag som arbetar med detta uppdrag är Zoenike Blomqvist (zoenike.blomqvist@wise.se) och du du får gärna kontakta mig om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Vi går igenom ansökningarna löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig, trevlig sommar!
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.