Energi- och hållbarhetsstrateg

Energi- och hållbarhetsstrateg

Vill du vara med och bygga upp ett nytt fastighetsteam i Uppsala stift? Vi söker dig som vill bredda vårt teams kompetens inom miljö och hållbarhetsfrågor.

OM TJÄNSTEN

Din roll är helt ny och du kommer att få vara med och påverka utformningen av den. I rollen som energi och hållbarhetsstrateg kommer din viktigaste arbetsuppgift vara att ge råd och stöd till våra församlingar och pastorat. Stödet kommer vara inom områden som till exempel klimat och energieffektiviseringsåtgärder, egenproduktion av energi och vilka stöd som kan sökas. Det är en coachande roll där du kommer ha mycket kontakt med våra församlingar och även hålla i utbildningar kring detta. Då fokus i denna roll är att stödja våra församlingar och pastorat innebär tjänsten en hel del resor.

VEM ÄR DU?

Vi letar efter dig som har ett personligt driv och entusiasm för dessa frågor och gillar utmaningen det innebär att kliva in i en nyinrättad roll. Du har lätt för att etablera nya relationer och trivs i en roll där du får dela med dig av din kompetens. Vidare ser vi att du är noggrann, strukturerad, har en god strategisk förmåga och är förändringsbenägen.

Du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande, med inriktning på energi och miljö. Då du kommer att vara vår spetskompetens inom detta område ser vi gärna att du har minst fem års erfarenhet inom området samt erfarenhet av att söka offentliga medel inom energiområdet.

Svenska kyrkan är en värderingsstyrd organisation och givetvis ser vi att du delar Svenska kyrkans värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet.

VI ERBJUDER

Vi erbjuder dig en spännande roll som du får en stor möjlighet att själv påverka utformningen av. Vi hoppas du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa.

ANSÖKAN

Ansök genom att skicka personligt brev och CV till rekrytering.uppsalastift@svenskakyrkan.se senast 31 januari 2019.

MÄRK din ansökan 'Energi och hållbarhetsstrateg'.

VI INTERVJUAR LÖPANDE OCH TJÄNSTEN KAN DÄRFÖR KOMMA ATT TILLSÄTTAS INNAN SISTA ANSÖKNINGSDATUM.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

VILL DU VETA MER?

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: fastighetsförvaltare Sofia Kalldin 018-68 07 67 eller chef för egendomsenheten Helena Eld 018-68 07 45

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Anna Reuterswärd, HR Konsult Svenska Kyrkan, nås via växeln 018-68 07 00.

OM UPPSALA STIFT

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden 'Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa'. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 52 församlingar och pastorat med flera tusen anställda, förtroendevalda och ideellt engagerade medarbetare. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala.
Mer info
Kontaktperson Anna Reuterswärd
Telefon 018-68 07 00
Email Mejla Anna Reuterswärd
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift
Sista ansökningsdag 31 jan (11 dagar kvar)