Supportmedarbetare till snabbväxande IT-bolag

Supportmedarbetare till snabbväxande IT-bolag

Svensk e-identitet växer och har lite för mycket att göra. Lyxigt och kul, men därför behöver vi nu förstärka vårt supportteam. Vi söker en lösningsorienterad och ordningsam kollega som hjälper oss att fortsätta vår tillväxtresa.

Din nya roll

Gillar du variation och att ge förstklassig service till kunder i ditt arbete? Great! Det är nämligen det som ditt nya jobb kommer gå ut på. Du kommer in i ett tight team där du får hjälpa och guida våra kunder i olika tekniska utmaningar och administrativa uppgifter via våra supportkanaler. Din arbetsdag kommer vara varierad eftersom det hela tiden är nya ärendetyper och problem som våra kunder behöver din hjälp för att lösa.

För att få en flygande start kommer du först att få lära dig våra produkter och tjänster och du får en mentor som coachar dig. Sist men inte minst får du härliga kollegor!

Vem är du?

Som person tror vi att du är initiativrik, serviceinriktad och villig att hugga tag där det behövs.

Förutom det hoppas vi att du kan kryssa för dessa punkter:
  • Du tycker att det är roligt med kundkontakt och att lösa olika kunders problem.
  • Du gillar att kommunicera och uttrycker dig väl på svensk i både tal och skrift.
  • Du uppskattar en god struktur även när du har väldigt många olika saker igång samtidigt.
  • Du är flink och van att jobba i flera olika IT-system.
Om du har branschkunskap eller erfarenhet från vård- och omsorg är det ett stort plus då många av våra kunder återfinns där.

Hur är det att jobba här?

I stället för att lova guld och gröna skogar frågade vi vår kollega Ulrika om varför hon trivs hos oss:

"När jag började här så kände jag mig rätt så vilsen i alla system och olika tjänster som Svensk e-identitet erbjuder. Men jag är helt säker på att den dagen jag slutar så kommer jag inse hur otroligt mycket jag faktiskt lärt mig, vilket känns kul! All personal här på kontoret har ett otroligt engagemang för sitt jobb. Dom brinner för kunder och att organisationen ska fungera. Alla känner och tar ett otroligt kundansvar."

Ansök nu!

Är detta rollen för dig? Skicka då CV och personligt brev och berätta varför du ser dig själv hos oss på Svensk e-identitet! Vi arbetar med löpande urval och hoppas att vi hittar vår stjärna innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att söka!

Frågor?

Har du frågor om tjänsten får du gärna snacka med Jörgen Hellgren som du når på jorgen.hellgren@e-identitet.se eller 018-481 19 02.

Vilka är vi på Svensk e-identitet?

Vi ser till att du är du! Svensk e-identitet AB är ett litet expansivt bolag med kontor i Uppsala och Göteborg. Vi är idag drygt 40 personer som jobbar med inloggningslösningar för alla typer av kunder, branscher och system i kommuner, landsting och privata företag i hela Sverige. Vi erbjuder också som landets största aktör heltäckande ombudstjänster för HSA och SITHS. Sedan 2017 är vi en del av Visma-koncernen som vårt egna bolag.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Projektledare, Support, Systemadministration
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.