SiS ungdomshem Bärby söker behandlingsassistenter till avdelning för ungdomar med särskilda behov

SiS ungdomshem Bärby söker behandlingsassistenter till avdelning för ungdomar med särskilda behov

Om arbetsplatsen
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsuppgifter
För en behandlingsassistent är uppdraget att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. Du deltar du det dagliga arbetet och hjälper ungdomarna i vardagsnära insatser som handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning med mera. Som behandlingsassistenten ska du även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att vara en vuxen förebild och bidra till trygghet och stabilitet för ungdomarna. Du är uppmärksam på ungdomarnas mående och agerar utifrån behov. Arbetstiden är oregelbunden, enligt schema, dag eller natt.

Kvalifikationer
KRAV: * Vi söker dig som har lägst gymnasieexamen. * Du har erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom omsorg. * Du har god svenska i tal och skrift. * B-körkort är ett krav. Vi söker dig med motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund: En plats för förändring. Du har förmåga att: - skapa engagemang och delaktighet - samverka med andra - behålla lugnet i stressiga situationer. Du har en god kommunikativ förmåga och du är relationsskapande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. MERITERANDE: Erfarenhet av arbete inom tvångsvård inom psykiatrin, rättspsykiatrin, kriminalvård, barn- och ungdomspsykiatrin och/eller arbete med DBT, impulskontrollträning, missbruk och neuropsykiatrisk färdighetsträning är meriterande. Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har trauma- och psykosproblematik; NPF; personlighetsstörningar; självskadebeteende eller utåtagerande beteende ses som meriterande.

Övrigt
INFORMATION OM DEN AVDELNING SOM VI SÖKER MEDARBETARE TILL: Utifrån identifiering av målgrupper hos SiS utvecklas just nu ett sedan tidigare implementerat koncept avseende lokalers utformning, miljö och behandlingsinnehåll. Syftet är att på bästa sätt möta målgruppers olika psykiatriska behov utifrån individens förmåga och mottaglighet på ett etiskt och professionellt sätt. På Bärby kommer en tidigare avdelning för ungdomar med särskilda behov att återöppnas under hösten med nya arbetssätt och behandlingsinnehåll för målgruppen. Målgruppen är ungdomar och klienter som innehar olika nivåer av psykiatriska diagnoser parallellt med personlighetsproblematik och utagerat beteende. Genom ökad psykologisk och psykiatrisk erfarenhet och kompetens hos medarbetarna tar SiS nu ett helhetsgrepp i vården och arbetet med dessa ungdomar och klienter. REKRYTERINGSINFORMATION: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Sista ansökningsdag är den 4 september 2022. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Nadja Seyer
Telefon 010-453 32 56
Område Uppsala stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (23 dagar kvar)