Lönespecialist

Lönespecialist

Sh bygg söker utvecklingsorienterad lönespecialist till avdelningen HR/Lön

Brinner du för lönefrågor/lönearbete och vill arbeta i en roll där du får vara med och ta ett stort ansvar i en utvecklande miljö? Vill du göra detta tillsammans med fantastiska kollegor i ett anrikt företag med stark företagskultur - Välkommen med din ansökan!

I rollen som lönespecialist kommer du att tillhöra HR/Lön teamet och din närmsta chef är HR chefen. I teamet ingår ytterligare en lönespecialist två HR-partners, en HR- och utbildningsadministratör och en arbetsmiljöadministratör på 50%.

Som lönespecialist kommer du exempelvis:
  • ansvarig för systemstöd inom löneområdet
  • hantera reseräkningar, utlägg och körjournaler
  • operativt lönearbete med eget ansvar för cirka 250-300 löner
  • administrativa uppgifter kring bland annat: pensioner och försäkringar
  • rapportering och kontaktperson gentemot våra medlemsföretag, Collectum, SCB och Svenskt Näringsliv med flera
  • avstämningar mot ekonomisystem avseende ex. skatt, arbetsgivaravgifter med mera
  • support via telefon och mejl
  • utbilda och coacha chefer och medarbetare i våra systemstöd kopplat till tidrapportering och rese- och utläggsadministration
  • självständigt driva utvecklingsprojekt inom löneområdet
Vem är du?
Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du tar eget ansvar samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs med att vara en del av ett team. För att trivas hos oss tror vi att du gillar att vara en del av ett bolag som värderar en öppen och ärlig kultur där du som medarbetare får vara en del av ett varmt och engagerat team.

Vad kan du?
Vi söker dig som har YH-utbildning eller likvärdigutbildning inom lön samt några års erfarenhet av en löneadministrativ roll och gärna från verksamhet med produktion. Du är självgående i ditt arbete och har vana av att arbeta med hela lönekedjan samt att tolka kollektivavtal. Har du kunskaper i Agda så är det meriterande, men inget krav. Du trivs med att arbeta självständigt och jobba mot deadlines.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Din ansökan vill vi ha senast den 31 maj 2022. Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen till Sh bygg – Vi tar ansvar.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.shbygg.se/
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visionen är vår ledstjärna, hur vi vill vara – inåt och utåt. Sh bygg ska vara hållbart; ekonomiskt, socialt och miljömässigt. På så vis frodas företaget, medarbetarna, kunderna, leverantörerna och omvärlden. Att spegla vår tid och hjälpa till att gå mot framtiden är den utmaning vi vill arbeta med! Vårt mål är att vara det mest attraktiva entreprenadföretaget – för våra medarbetare, kunder, leverantörer och samhället vi verkar i.

För mer information välkomnar vi dig till https://www.shbygg.se/