Våra medarbetare är en nyckel till vår framgång, vill du bli en del av den?

Sallén är ett företag med korta beslutsvägar, god stämning och engagerade medarbetare. Vi växer och vill nu förstärka vår projektgrupp med en kalkylator. Vi söker dig som antingen är en duktig och erfaren kalkylator eller dig som vill utvecklas till att bli en sådan! Om du vill ha ett varierande jobb i ett marknadsledande och stabilt företag kan det här vara tjänsten för dig!

Rollbeskrivning

Du blir en del av vår projektgrupp vars uppgift är att kalkylera, utföra projektunika inköp, arbeta med projekteringssamordning samt ta fram underlag för ekonomisk uppföljning inom våra entreprenadprojekt. Dina närmaste kollegor är övriga kalkylatorer, kalkylassistenter, projektörer och projektekonomer och ert gemensamma mål är att säkerställa kostnadskontroll från start till mål i våra entreprenadprojekt.

Som kalkylator har du en varierad och central roll i Entreprenadavdelningens kalkyl- och inköpsarbete. Du har ett brett ansvarsområde och arbetar både i nära samarbete med övriga funktioner i projektgruppen och med kollegor inom produktion. Du är med i hela processen, från att en förfrågan kommer in och kalkylarbetet påbörjas, till att förslaget lämnas över till projektledaren. Därefter är du även delaktig i uppföljningen av projekten och arbetar då för att samordna och kostnadseffektivisera inköpen.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innefattar exempelvis:
 • Kalkylarbete för anbudsförfrågningar
 • Inläsning av FFU
 • Materialsammanställningar för exempelvis armaturer, ställverk, kabel och brandlarm
 • Ta in offerter från, samt förhandla priser med, leverantörer och grossister
 • Arbeta för att kostnadseffektivisera materialinköp i projekten
 • Deltagande i projekt- och inköpsmöten samt att, i samarbete med projektledare, driva inköpsfrågor i samband med start av större projekt.
Din kompetens
 • Minst gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot el
 • Kunskaper i elanläggningars konstruktion och funktion
 • Erfarenhet av el- eller närbesläktad bransch, exempelvis som kalkylator, montör, projektledare eller projektör
 • B-körkort
 • God datavana
Meriterande kompetens
 • Erfarenhet av Bidcon eller liknande system
 • Goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i CAD och Bluebeam
Personliga egenskaper

Kvalitet är viktigt för oss på Sallén Elektriska och vi arbetar i alla led för att upprätthålla den. Vi söker därför dig som är noggrann, ansvarsfull och alltid strävar mot att leverera hög kvalitet i ditt arbete.

Vi tror att du som person är strukturerad, en god problemlösare och van att arbeta målmedvetet mot givna deadlines. Rollen innebär mycket kontakt med leverantörer och kunder och vi tror därför att du är en flexibel person som har lätt för att samarbeta med andra.

Vi erbjuder dig

Vi är en arbetsgivare med bred kunskap inom ett och samma företag, på så sätt kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter inom många varierade områden.

Vi har förmånen att arbeta med de stora företagens styrka och trygghet samtidigt som vi strävar mot att behålla de mindre företagens närhet till kollegor och lokala närvaro ute hos våra kunder. Här får du möjlighet att arbeta tillsammans med duktiga medarbetare i spännande projekt.

- Sallén följer med i teknikutvecklingen och satsar gärna på nya tekniska lösningar - vi är också beredda att satsa på dig!

Passar du in på profilen? Tveka inte att ansöka redan idag! Du skickar in ditt CV och personliga brev genom att klicka på knappen Ansök nedan.

Urval sker löpande och tjänsten önskas tillsättas snarast.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 dec 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sallén Elektriska AB har funnits i Mälardalen sedan 1950 och vi är idag 330 medarbetare med en omsättning på ca 660 miljoner kronor. Sallén ska vara en av de marknadsledande aktörerna i Mälardalsregionen, med huvudkontor i Uppsala, när det gäller kraft-, tele- och nätverksinstallationer. Våra produkter och tjänster skall alltid stå för hög kvalitet och god service.